Edgar Voortman genomineerd voor sportvrijwilliger gemeente Emmen

Bastiaan Anbergen: ‘Een hecht team basis voor goede prestaties bij vv EMMS’
24 januari 2019
FC12 & UC Print zoeken de samenwerking op!
26 januari 2019

Edgar Voortman genomineerd voor sportvrijwilliger gemeente Emmen

Emmen – Edgar Voortman is genomineerd als sportvrijwilliger 2018 van de gemeente Emmen. Komende zaterdag zullen tijdens de jaarlijkse sportverkiezingen in het Fletcher Hotel  vanaf 20.00 uur de winnaars in de diverse categorieën bekend worden gemaakt. Andere genomineerden voor de sportvrijwilliger van 2018 zijn Mia Hendriks, Ben Rolink, Peter Roos en Patrick Staats. 

De 48-jarige Voortman zet zich van jongs af aan al zeer actief en belangeloos in voor diverse voetbalactiviteiten in de gemeente Emmen en omstreken. Daarbij speelt de arbitrage een hoofdrol. 

In de afgelopen jaren heeft de in Emmen woonachtige Voortman door zijn inspirerende en enthousiaste wijze een belangrijke bijdrage geleverd aan de voetbalarbitrage. Zelfs was hij destijds als scheidsrechter actief in de top van het amateurvoetbal en stond op de drempel van het betaald voetbal. Door een blessure moest hij echter noodgedwongen stoppen.

Na het beëindigen van zijn actieve arbitersloopbaan heeft hij zich op tal van terreinen onvermoeibaar ingezet voor de arbitrage.  Voortman is onder meer een aantal jaren actief geweest als voorzitter van het KNVB-scheidsrechtersrayon Drenthe. Voorts is hij vele jaren kartrekker geweest van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD). Ook heeft hij het HZOD-ontwikkelingstraject voor beloftevolle scheidsrechters opgezet.

Vanaf 2018 is Voortman de aanjager van het voetbalconvenant in de gemeente Emmen. Een initiatief om te komen tot een veilig sportklimaat op en rond de voetbalvelden. Voortman geeft daarnaast scheidsrechterscursussen bij voetbalverenigingen en voor scholen. Jaarlijks is hij ook als begeleider betrokken bij het prestigieuze Protos Zaalvoetbaltoernooi (PWZ).

Bijschrift foto: Edgar Voortman (48) hier aan het werk als betrokken docent van een pupillencursus.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord