Berend Berken: ‘Kwaliteit bij vv VEV om minimaal vierde te worden’

Bertjan Smit: Oude wijn
29 januari 2019
Hoogeveen TV – samenvatting Hoogeveen zaterdag – ZZVV
3 februari 2019

Berend Berken: ‘Kwaliteit bij vv VEV om minimaal vierde te worden’

De tweede seizoenshelft staat voor de deur! Tijd om de balans op te maken met verschillende selectiespelers uit de regio. Vandaag spreken we Berend Berend, middenvelder van vv VEV uit Klazienaveen-Noord.

Berken (23) is opgegroeid in Barger-Oosterveld en speelde daar in de jeugd van SVBO. De middenvelder is sinds dit seizoen actief voor de club uit Klazienaveen-Noord. Inmiddels woont hij samen met zijn vriendin in Emmerhout.

Vriendenteam
Gewoon weer lekker voetballen met vrienden was het doel van Berken toen hij aan zijn uitdaging bij vv VEV begon. ‘Onze oud-trainer van SVBO A1, Anne Christ, werd aangesteld als hoofdtrainer bij vv VEV en zo belandde ik met 5 vrienden bij vv VEV. Daarnaast kwamen er andere nieuwe spelers uit buurt bij en zo werd er, met de spelers die al bij VEV zaten, een heel nieuw team gevormd. Een nieuw team dat dus nog aan elkaar moest wennen.

Wennen
Momenteel staat VEV zevende de in competitie. Volgens Berken komt dat omdat spelers nog aan elkaar moeten wennen en niet spelers soms afwezig waren i.v.m. werk. Hierdoor stond de sterkste ploeg niet altijd opgesteld.  ‘We hebben slechte wedstrijden gehad, maar ook zeker hele goede. Zo wonnen we uit van de nummer twee VCG en hebben we, qua voetbal, thuis tegen koploper Mussel wellicht onze beste wedstrijd gespeeld. Helaas verloren we wel.’

Constanter worden
De tweede seizoenshelft biedt perspectief. ‘We kunnen niet meer zeggen dat we nog niet aan elkaar zijn gewend, dus het wordt wel tijd dat we meer wedstrijden winnen. Constanter worden. Want de kwaliteit is er genoeg in deze groep. Een plek in de top 4 moet haalbaar zijn en dat is denk ik ook wel onze persoonlijke doelstelling’, aldus Berken.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord