Bertjan Smit: Oude wijn

FC12 & UC Print zoeken de samenwerking op!
26 januari 2019
Berend Berken: ‘Kwaliteit bij vv VEV om minimaal vierde te worden’
29 januari 2019

Bertjan Smit: Oude wijn

De maanden december en januari zijn gewoonlijk de drukste maanden als het gaat om trainersmutaties. Clubs hebben keuze genoeg, want de ton met lootjes met daarop de namen van trainers die beschikbaar zijn groeit nog steeds. Door die groei verwacht ik ook een zekere wisseling van de wacht als gaat om de vaste namen. Toch zie je bij veel clubs nog steeds de namen die al een poos mee draaien in het circuit. Waarom gaat een club niet eens voor wat anders dan de geijkte weg volgen die bekende regiotrainer heet?. Ons kent ons zie en hoor je veelvuldig. Bij CEC bijvoorbeeld neemt Henri Goeree het stokje volgend seizoen over. Niks ten nadele van Goeree, maar als hij hierna ook nog een keer Roswinkel gaat trainen is het cirkeltje rond. Wat ik hoorde was er animo genoeg om trainer te worden van CEC. Toch kiest men voor een alom bekende naam . Ik zou zeggen neem eens een keer iemand van “ver buitenaf”. Een naam die daarbij viel was Jordy Nijgh. Blijkbaar hebben ze bij Weerdinge wel de durf om van het reguliere af te stappen en zo wordt Nijgh volgend seizoen daar dus de nieuwe man. Ik denk dat iemand met weinig binding naar een club blanco er in kan stappen. Wat zowel voor spelers als club prettig kan werken. Tenminste als je geen spelersgroep hebt die bepaald wat er gebeurd. Het mooie aan de wisseling van de wacht bij een CEC is dat de huidige trainer, Erwin van Oosten, een mooie carriere-switch maakt en bij HHC aan de slag gaat. Die gaan dus van het geijkte pad af. Verandering van spijs doet eten. Zo ook bij nieuwe trainers. Alleen is het in vele gevallen eigenlijk oude wijn in een nieuwe fles. De clubs en hun besturen zullen hun redenen(budget, bekendheid) er voor hebben. Wat dat betreft ben ik benieuwd hoe CEC en Weerdinge volgend seizoen praten over hun ervaring met de nieuwe trainer. Op dit moment is het Rothschild Chateau Lafitte 1996 tegen een prosecco 2018. Anders gezegd oude wijn tegen een sprankelende wijn. Nu afwachten wat de realiteit dus brengt.

LATER

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord