Alteveer ruim langs Buinerveen

Fotoverslag BCV – Blauw Wit ’34
3 februari 2019
Protos en EMMS in Balans, 1-1
3 februari 2019

Alteveer ruim langs Buinerveen

Koploper Alteveer won vanmiddag de kraker in de 5e klasse E met duidelijke cijfers 6-2 van nummer twee Buinerveen en had dit te danken aan de vele vrijwilligers en spelers die het weekend zich volledig hadden ingezet om het veld in Alteveer sneeuwvrij te maken.

door Kas Oortwijn

Waar in Oost Groningen veel duels geen doorgang konden vinden werd er zondagmiddag onder een heerlijk zonnetje in Alteveer gewoon gespeeld en dit was mede te danken aan vrijwilligers en spelers van de selectie die zich hadden ingezet om het hoofdveld van Alteveer sneeuwvrij te maken en wat een uur voor aanvang van de wedstrijd dan ook was gelukt.

Learn more

Men man en macht en inzet kon de topper in de 5e klasse E gewoon doorgaan en een pluim voor alle vrijwilligers het veld lag er keurig bij. Een uur voor aanvang keurde de pas 18-jarige scheidsrechter Martin Wever uit Muntendam het veld terecht goed want dit lag er keurig bij en kon om 14.00 uur de topper gewoon worden gespeeld. De geelzwarten zaten niet stil in de maand januari er werd getraind en oefenduels gespeeld tegen 4e klassers PJC en Westerwolde hier werd van gewonnen op kunstgras in Vlagtwedde, afgelopen donderdag ging het wat minder tegen Seta en sleepte men op het laatste moment nog een gelijkspel uit vuur.

In de competitie gaat het voortvarend met het team van Postma, ze zijn de trotse koploper met één doelstelling gelijk weer omhoog naar de 4e klasse en met dit spelersmateriaal moet dit zeker tot de mogelijkheid behoren. Vanmiddag de kraker tegen Buinerveen en bij winst kon het verschil met de nr 2 oplopen naar 8 punten, Alteveer was veruit de betere en sloeg binnen de eerste 20 minuten al genadeloos toe door Ramon Jansen, Bart Nieland met een prachtige goal diagonaal in de verre hoek, Bryan Schenkel en de hardwerkende Ricardo v/d Werf. De score had zeker in de 1e helft hoger uit kunnen vallen maar Alteveer liet zich te gemakkelijk overlopen door de enkele sporadische aanvallen van Buinerveen. De bezoekers profiteerden door een foutieve pass van Nieland die zomaar de bal in de voeten schoof van Harald Keur die hiermee Buinerveen nog een beetje hoop gaf 4-1 wat tevens de ruststand was.

Het begin van de tweede helft was niet best van de thuisploeg het liet de tegenstander komen wat eigenlijk onnodig was en kreeg men zowaar een aantal gevaarlijke plaagstootjes te verwerken van hun tegenstander. Maar Alteveer sloeg toch weer toe op een beslissende moment, na een snelle uitbraak scoorde Schenkel zijn tweede van de middag en gelijk daarna maakte topscorer Dennis Klooster die al een aantal weken droog stond zijn 14e en zesde goal voor Alteveer, in de slotseconde scoorde Buinerveen nog een keer maar voor Alteveer maakte dit niks meer uit, de buit was binnen en sloeg men een groot gat op de naaste concurrenten, alhoewel men ondanks de grote voorsprong twee wedstrijden meer hebben gespeeld

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord