DSC’65 hervat competitie met zevende puntendeling

Westerwolde en Hoogersmilde spelen gelijk
4 februari 2019
Column ‘Door de ogen van Bertjan Smit’
4 februari 2019

DSC’65 hervat competitie met zevende puntendeling

WITTEVEEN – DSC’65 heeft de competitie hervat met een 0-0 gelijkspel bij Witteveense Boys. Het was alweer het zevende gelijkspel voor de mannen van trainer Richard Nieborg, die volgend jaar aan het roer staat van de opponent van afgelopen zondag.

Op het kunstgras in Witteveen had DSC’65 tegen de vice-hekkensluiter op meer gehoopt, maar doelpunten bleven zondag uit in de strijd der groenwitten. Zodoende bleef DSC’65 weliswaar voor de elfde wedstrijd op rij ongeslagen, maar wist het opnieuw niet de volle buit binnen te slepen.

Het leek er in de beginfase alerminst op dat het net niet zou gaan bollen. DSC’65 zocht meteen met een veldoverwicht de aanval en dat leverde ook al snel een paar kansjes op. Een schot van Yannick de Zoete ging voorlangs, een schot VAN Sander Schiphorst Haalweide kon worden gepareerd door de doelman en een kopbal van Jasper Bunskoek viel op het dak van het doel. Aan de andere kant was Witteveen met een kopbal dichtbij, maar de inzet miste richting en ging ver naast.

In de tweede helft werd het spel rommelig. DSC’65 werd ietwat gehaast en voor de thuisploeg leek de 0 heilig. Met enkele uitbraken probeerde het wel nog een doelpunt te forceren. De eerste mogelijkheid was toch voor DSC’65, nadat Geert Hilhorst aan de zijkant was doorgelopen. Zijn strakke voorzet kwam echter net niet lekker voor de voeten van Quinten de Zoete. Een speler van Witteveen stak daar met succes een stokje voor. Even later kon een vrije trap van Thijs Meppelink met moeite verwerkt worden door de doelman, maar wist Jasper Bunskoek in de rebound slechts het zijnet te vinden.

Aan de andere kant kwam plots de grootste kans van de wedstrijd tevoorschijn. Vanaf zes meter voor de goal kon een speler van Witteveen vrij een hoek uitzoeken. Doelman Dennis Schiphorst Haalweide wist echter deze grote mogelijkheid onschadelijk te maken en voorkwam daarmee een achterstand. 

In de slotfase perste de Dalerveense équipe er nog een klein offensiefje uit. De beste mogelijkheid was voor invaller Dennis Hoving die een hoekschop rakelings naast kopte. Helaas bleef het daarbij, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een puntendeling. De zevende alweer voor DSC’65.

DSC’65 mag zich nu opmaken voor de wedstrijd tegen koploper Pesse. Witteveense Boys gaat op bezoek bij OVC in Ommen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord