Westerwolde en Hoogersmilde spelen gelijk

Emiel ten Hoor: ‘Meer punten pakken met vv DZOH’
3 februari 2019
DSC’65 hervat competitie met zevende puntendeling
4 februari 2019

Westerwolde en Hoogersmilde spelen gelijk

WESTERWOLDE EN SV HOOGERSMILDE KOMEN TERECHT GELIJKSPEL OVEREEN

Op een prima bespeelbaar hoofdveld in Hoogersmilde voltrok zich zondagmiddag de enige wedstrijd in de vierde klasse D van deze speeldag. Met een door de activiteitencommissie / supportersvereniging geregelde touringcar gingen spelers en begeleiding van Westerwolde op deze eerste zondag van februari op pad richting de alom bekende televisietoren in Drenthe voor hun ”verste” uitwedstrijd van dit seizoen. Na een wedstrijd die twee gezichten kende, namen de Vlagtwedders een verdiend punt mee uit Hoogersmilde. De 1 – 1 eindstand was al bij rust bereikt en menigeen was het met elkaar eens dat dit een goede afspiegeling van het geboden spel en dus een terechte uitslag was.

De gememoreerde twee gezichten waren met name van toepassing op het veldspel en de daarbij gecreëerde kansen door beide teams gedurende beide speelhelften. In de eerste vijfenveertig minuten was SV Hoogersmilde de bovenliggende partij. De ploeg van trainer Woudenberg startte iets feller en bij Westerwolde was het zichtbaar even wennen aan het spelen op gewoon gras in plaats van het eigen kunstgras in Vlagtwedde. Het was dan ook Hoogersmilde dat in de 14e minuut, na een aantal kleine kansen voorafgaande, middels een diagonale schuiver van Robin Hatzmann op voorsprong kwam. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Westerwolde beter in de wedstrijd en wist zich steeds meer aan de omstandigheden aan te passen. Het mooiste voetbalmoment in deze wedstrijd kwam dan ook in de 40e minuut op naam van Westerwolde. Vanuit de geliefde counter stoomde Kevin v.d. Laan over de linkerkant op richting het doel van keeper Flokstra van Hoogersmilde en met een schitterende crosspass bracht hij broertje René oog in oog met de sluitpost van Hoogersmilde. Beheerst krulde de snelle spits de bal in de verre hoek: 1 – 1. Met deze stand en geel voor Kevin v.d. Laan in het notitieboekje stuurde de deze middag niet overtuigend fluitende scheidsrechter Oosterhof na vijfenveertig minuten spelen beide elftallen naar de kleedkamer en de welverdiende thee.

Na deze thee een beter Westerwolde. Daar waar er voor Hoogersmilde in dit bedrijf geen noemenswaardige doelkansen vielen te noteren, had Westerwolde nog wel een drietal mogelijkheden om de volle buit mee te nemen in de bus richting Vlagtwedde. Dat dit niet gebeurde was vooral te wijten aan het niet op scherp staan van het vizier van de voorwaartsen van de gasten en de goede parades van de goalie van de thuisploeg. Zoals wel vaker bij een gelijke stand in het laatste deel van een wedstrijd, dreigde de wedstrijd nog even te ontsporen. Een felle tackle van Marko Bultstra op Frank Riks kwam hem op geel te staan en de arbiter moest dan ook alle zeilen bijzetten om het duel in goede banen te leiden. Ook een charge op Kevin v.d. Laan, die daarna geblesseerd het veld moest verlaten, werd niet op de juiste waarde beoordeeld. Gelukkig hielden spelers en begeleiding van beide teams het hoofd er daarna goed bij en konden dan ook gezamenlijk en in goede harmonie met een terechte eindstand van het veld stappen. Jammer was het dat scheidsrechter Oosterhof bij het verlaten van het veld nog een gele kaart aan keeper Henk Hebers van Westerwolde moest uitdelen.

Door dit gelijkspel blijft Westerwolde uiteraard op de tweede plaats op de ranglijst staan. Het team van trainer Lars van Ravenhorst heeft nu 26 punten uit 12 wedstrijden behaald en daarmee vier punten achterstand op koploper HOC, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Mede gelet het volle, nog komende programma in deze klasse na de winterstop, was het een mooie meevaller dat er deze middag in Hoogersmilde wel kon worden gespeeld. Ergens in het voorjaar kan er nu een mooi rustmoment worden ingebouwd. Dat kan nog niet – tenzij het weer roet in het eten gooit – volgende week zondag 10 februari, want dan staat in Vlagtwedde de return tegen de elf van Gieterveen op het programma.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom (65e min. Merijn te Velde)– Henri Boekelo – Elroy v.d. West – Rudolf Riks – Jarno v.d. Laan – Kevin v.d. Laan (80e min. Peter Beens) – Martin Boer (65e min. Jeremy Hekman) – Frank Riks – René v.d. Laan – Joan Solano

Amusementswaarde: 6                                                    Toeschouwers: 50

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord