ZZVV kansloos ten onder in Hoogeveen

Column ‘Door de ogen van Bertjan Smit’
4 februari 2019
EMMS en Protos in evenwicht
6 februari 2019

ZZVV kansloos ten onder in Hoogeveen

HOOGEVEEN – ZZVV heeft een kansloze nederlaag geleden in en tegen Hoogeveen. Na negentig minuten stond er een eindstand van 5-0 op het scorebord en dat was geenszins geflatteerd. Het is na de nederlaag tegen Fit Boys de tweede verliespartij op rij na de winterstop voor de Zuidwoldigers.

In het zeer frisse en af en toe natte Hoogeveen kon er op een prima bespeelbaar hoofdveld gewoon gespeeld worden. Al na zes minuten kwam de thuisploeg op voorsprong en niet voor het laatst in de wedstrijd kreeg het daarbij de hulp de spelers in het geel en zwart. Nadat een voorwaartse pass van Brian Leepel niet goed werd weggewerkt kon Marcel Linthorst vrij uithalen. De schotpoging van de aanvaller zou waarschijnlijk voorlangs zijn gegaan maar door Mathijs Drent veranderde met een sliding de bal ongelukkig van richting waardoor hij een eigen doelpunt op zijn naam kreeg.

Halverwege de tweede helft verdubbelde Hoogeveen de voorsprong. Dat was gezien het spelbeeld logisch want verder dan een afstandsschot van Stefan Dijkstra was ZZVV nog niet gekomen. De thuisploeg daarentegen was tot dan toe bijna elke aanval gevaarlijk. Ditmaal werd een diepe bal van Twan Reinders niet goed ingeschat door doelman Bas Blanken waardoor Damian Dissel de bal eenvoudig in het lege doel kon schuiven. Na de 2-0 kreeg ZZVV de beste kansen in de wedstrijd om nog wat terug te doen en de spanning ook weer terug te brengen. Maar pogingen van Marco Kikkert en Joël Huiskes leverden niets op.

Met een sterke tweede helft zou er misschien nog iets te halen zijn in de tweede helft maar niets bleek minder waar. Na een minuut trok Elrick Mulder Jesse de Haas naar de grond binnen de beruchte lijnen waardoor Marco Santing een strafschop mocht nemen. De aanvoerder faalde niet en daardoor leek de wedstrijd vroegtijdig beslist. In de praktijk bleek dat ook het geval.

Het positieve nieuws was dat Jovanni van Dijk en Bram Ekkel nog wat minuten mochten maken in het eerste elftal . Ook zij konden echter niet voorkomen dat Hoogeveen nog twee maal zou scoren. Een bal over de verdediging stelde Linthorst in staat om te scoren en invaller Julian Mol mocht later ook alleen richting doelman Blanken nadat hij de bal van laatste man Drent afsnoepte. Mol raakte  even later ook nog de paal waardoor het aantal tegendoelpunten van de middag op vijf bleef steken.

Opstelling ZZVV: Blanken; Dijkstra, Vos, Mulder, Drent; Reinink (17. Van den Boomen), Hartman, Bosscher (74. Ekkel); Otten (63. Van Dijk), Huiskes, Kikkert.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord