ZZVV knokt zich naar een punt tegen SCD’83

SC Angelslo verliest uit bij SCN (2-1)
11 februari 2019
Mariënberg verrast met zege op Quick’20
17 februari 2019

ZZVV knokt zich naar een punt tegen SCD’83


ZUIDWOLDE – Na de afstraffing tegen Hoogeveen heeft ZZVV zich in de thuiswedstrijd tegen SCD’83 enigszins hersteld. Na negentig minuten, zes doelpunten en een aantal gemiste grote kansen deelden de ploegen de punten doordat de wedstrijd in 3-3 eindigde. De ploeg toonde vooral karakter door tot drie keer toe een achterstand goed te maken.

De strijd die ontbrak in de wedstrijd tegen Hoogeveen was in de openingsfase van de wedstrijd tegen de gasten uit Dedemsvaart wel aanwezig. Toch kwam ZZVV na tien minuten spelen op achterstand. Roald Schinkel haalde Ramon Hulleman wat onbeholpen neer in de zestien waarna Martijn Ballast de toegekende strafschop benutte. Het duurde even in de eerste helft voordat de thuisploeg tot kansen kwam. Bij de tweede mogelijkheid was het overigens wel raak. Een afstandsschot van Nick Vredenborg ging tegen de touwen omdat doelman Jelmer Koes net een stap de verkeerde kant op deed.

Joël Huiskes had ZZVV een minuut later direct op voorsprong kunnen schieten. Zijn schot ging echter naast het doel van Koes. Nadat de Zuidwoldigers al twee keer goed waren weggekomen toen pogingen richting een leeg doel konden worden opgeruimd was het vier minuten voor tijd wel raak. De inzet van Ballast kon nog op de lijn worden gered door Schinkel waarna Ingwer Huizinga de bal tegen het net ramde. Toch gingen de ploegen met een gelijke stand rusten. Niels Baas schatte een lange bal verkeerd in waardoor Janou van Veen richting Koes kon. De verdediger tikte daarna Van Veen aan binnen de zestien waardoor ook ZZVV een strafschop kreeg. Sander Hartman benutte het buitenkansje.

Na rust lag in tegenstelling tot de eerste helft het initiatief wat meer bij ZZVV. Des te groter was de tegenvaller dat SCD’83 weer op voorsprong kwam. Een counter werd goed afgerond door Erik Wencker. Weer moest ZZVV in de achtervolging en al snel leek het beloond te worden. Een pegel van Janou van Veen kwam echter via de lat weer terug het veld in. Nadat Koes de gasten nog een paar keer knap op de been hield moest hij zes minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd wel capituleren. Een prachtig schot van Huiskes, van dicht bij de zijlijn, verdween hoog over de doelman in de verre kruising.

Dat beide ploegen uiteindelijk een punt mochten toevoegen aan hun totaal was ook te danken aan spits Wencker die direct na de gelijkmaker een opgelegde kans kreeg op de 3-4. Hij faalde echter jammerlijk en schoot de bal vanaf een meter of drie voor een leeg doel hard tegen de lat. Omdat SCD’83 ook een indirecte vrije bal niet wist om te zetten in een doelpunt en Van Veen de daaropvolgende counter met een schot net voorlangs besloot kreeg de wedstrijd de uitslag die het verdiende.

Opstelling ZZVV: Blanken, Van den Boomen (75. Adema), Schinkel, Mulder, Dijkstra, Hartman, Bosscher (75. Vos), Vredenborg, Kikkert (46. Bulthuis), Huiskes, Van Veen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord