Westerwolde ongelukkig onderuit tegen Gieterveen

Mariënberg schept lucht in Nijverdal!
11 februari 2019
Schoonebeek hervat competitie met onverdiende nederlaag
11 februari 2019

Westerwolde ongelukkig onderuit tegen Gieterveen

WESTERWOLDE LIJDT ONGELUKKIGE NEDERLAAG TEGEN GIETERVEEN

In een niet al te beste wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar had verdiend, leed Westerwolde zondagmiddag onder miezerige omstandigheden haar derde nederlaag van het seizoen. Vriend en vijand waren het al snel met elkaar eens dat de ploeg die in deze ontmoeting zou scoren, ook wel eens met drie punten op de ranglijst zou kunnen worden beloond. En Gieterveen was hierbij uiteindelijk de meest gelukkige ploeg. Hoewel hij enige medewerking had van doelman Henk Hebers van Westerwolde, was het Bart Caspers namens Gieterveen die de gevierde man van de wedstrijd werd. Een harde vrije trap van een meter of vijfentwintig belandde via de vuisten van de doorgaans betrouwbare goalie in het doel van Westerwolde. Deze 1 – 0 voorsprong werd in de laatste zeven minuten van het duel op soevereine wijze door het elftal van trainer Jordi Nijgh over de eindstreep getrokken.

In de eerste helft golfde het spel op en neer, waarbij Gieterveen het toch wel iets betere veldspel op de (kunst)grasmat legde. Maar het nieuwe centrale verdedigingsduo Henri Boekelo en Elroy v.d. West van Westerwolde kon menig aanval van Gieterveen onschadelijk maken en tot echt uitgespeelde kansen kwam het dan ook niet in dit eerste bedrijf van de kant van de gasten. Westerwolde stelde daar aanvallend niet veel tegenover. De thuisploeg, die deze middag aantrad zonder de geschorste Kevin v.d. Laan en de geblesseerde Martin Boer, was amper gevaarlijk en wist zich geen kansen te creëren. Met een 0 – 0 ruststand stuurde arbiter Derk Hofman uit Sappemeer, die verder een prima partij floot en geen kaarten nodig had om het duel in goede banen te leiden, beide ploegen dan ook naar de thee.

In de tweede helft een iets beter spelend Westerwolde. Zo af en toe doken de spitsen van de thuisploeg gevaarlijk op voor doelman Lugtenborg van Gieterveen, maar tot succesvolle afronding van de soms goede aanvallen kwam het niet. Halverwege deze speelhelft waren er nog wel twee miraculeuze reddingen van doelman Hebers van Westerwolde nodig om Gieterveen van een aanvankelijke voorsprong af te houden. Maar in de 83e minuut was dezelfde Hebers niet opgewassen tegen de enorme uithaal van Bart Caspers van Gieterveen. Op z’n zachtst gezegd moet hier wel de conclusie aan worden verbonden dat de doelman hierbij niet geheel vrijuit ging. Maar zoals altijd, daar waar een spits een opgelegde kans jammerlijk mist, kan het mistasten door een doelverdediger leiden tot jammerlijk verlies van een team. Toch was de opgelopen achterstand drie minuten later nog bijna teniet gedaan door invaller Merijn te Velde van Westerwolde. Echter, via de binnenkant van de paal stuitte zijn inzet terug het veld in en landde pardoes in de handen van keeper Lugtenborg van Gieterveen. Gescoord werd er niet meer in de resterende minuten en Gieterveen boekte dan ook de kleinst mogelijke overwinning die hen een plaats op de ranglijst deed stijgen.

Westerwolde daarentegen zakte door deze nederlaag een plaats op de ranglijst. Met 26 punten uit 13 wedstrijden neemt de ploeg van trainer Lars van Ravenhorst nu de derde plaats in achter gedoodverfd kampioen HOC en streekgenoot Wedde. Volgende week wacht Westerwolde andermaal een lastige uitwedstrijd. In Nieuwe Pekela treft het dan PJC, dat deze speelmiddag een keurige overwinning behaalde op SV Hoogersmilde.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom (46e min. Peter Beens) – Henri Boekelo – Elroy v.d. West – Rudolf Riks – Jarno v.d. Laan – Mark Geukes – Jeremy Hekman (65e min. Merijn te Velde) – Frank Riks (80e min. Thom Postma) – René v.d. Laan – Joan Solano

Amusementswaarde: 6,5                                                  Toeschouwers: 100

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord