Protos pakt na een sterke 2de helft verdient 3 punten

Mariënberg verrast met zege op Quick’20
17 februari 2019
Westerwolde verliest kansloos van PJC
17 februari 2019

Protos pakt na een sterke 2de helft verdient 3 punten


FC Ter Apel’96 had in de 1ste helft enkele kansen om op voorsprong te komen, reeds na 3 minuten spelen werd een vrije trap op het hoofd van Rick Krops gelegd, wiens kopbal op de paal terechtkwam. Ook de vrije trap van Dennis Stuurwold belandde een kwartier later op de paal. Even later had Patrick Bults een kans om een voorzet binnen te koppen maar de bal belandde naast het Protos doel. Protos kreeg zijn 1ste kans na 25 minuten spelen, Robin Soppe sprintte 3 verdedigers van FC Ter Apel’96 eruit maar zijn schot werd door doelman Rudie Bergman weggewerkt. Op slag van rust was Rick Krops eerder bij de bal dan de uitgekomen Protos keeper Tim Bakker, zijn kopbal over de keeper haalde echter het doel niet. Direct na rust onderschepte Mark van der Veen de bal om daarna te versnellen tot de achterlijn, zijn voorzet zette de inkomende Robin Soppe vrij voor de Ter Apeler doelman, deze wist echter met een geweldige reflex het schot te keren. Protos bleef vanaf dat moment druk naar voren zetten, wat na diverse schoten na een uur spelen de 0-1 opleverde, Michel Overweg werd in de spits aangespeeld en deze verlengde naar Bas Grobbe die met een strak schot onder de keeper door scoorde. Kort erop was het Bram Mittendorff die Robin Soppe aanspeelde, deze ging zijn directe tegenstander voorbij en rondde goed af, 0-2. 10 Minuten voor het eindsignaal werd Bas Grobbe diep gestuurd, Bas liep de uitgekomen keeper voorbij die te laat was voor de bal maar Bas wel onderuit liep, dit leverde hem een rode kaart op. Hoewel FC Ter Apel’96 vanaf dat moment met 10 man speelde kwam er meer beleving en kregen ze toch nog enkele kansen. 3 Minuten voordat er werd afgefloten viel dan ook de aansluittreffer, een vrije trap pal voor het Protos doel werd hard en laag binnengeschoten, 1-2. Verder werd het niet meer gevaarlijk voor beide doelen zodat Protos met de 3 punten huiswaarts keerde.

Volgende week krijgt Protos WKE’16 op bezoek.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord