Westerwolde verliest kansloos van PJC

Protos pakt na een sterke 2de helft verdient 3 punten
17 februari 2019
Fotoverslag: Germanicus – Rolder Boys
18 februari 2019

Westerwolde verliest kansloos van PJC

WESTERWOLDE VERLIEST KANSLOOS VAN PJC

Wanneer je uit de drie competitiewedstrijden na de winterstop één schamele punt hebt weten te behalen en in die drie wedstrijden slechts één keer hebt weten te scoren en zes tegentreffers hebt moeten incasseren, dan weet menigeen hoe de vlag erbij hangt. Helaas heeft Westerwolde tot dusver de met veel bravoure en positief ingeslagen weg van voor de winterstop nog geen vervolg kunnen geven. De nederlaag van deze zondagmiddag was dan ook een erg zure nederlaag. Qua veldspel kan de elf van trainer Lars van Ravenhorst ook de laatste wedstrijden lang met de tegenstander mee, maar in beide zestienmetergebieden heeft de opponent de laatste weken beduidend meer kracht en nauwkeurigheid dan bij Westerwolde het geval is. Een gebrek aan scorend vermogen gaat de Vlagtwedders nu lichtelijk parten spelen. De 4 – 0 overwinning in eigen huis van PJC op Westerwolde was dan ook meer dan verdiend.

Op zich begon Westerwolde voortvarend aan de wedstrijd en had al vrij snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter v.d. Veen uit Ter Apel een aantal kansen om op voorsprong te komen. Zo had onder andere Joan Solano te veel tijd nodig om in het strafschopgebied de bal de juiste richting mee te geven. In de 26e minuut was het wel raak voor PJC. Wouter Valenton schoot een in eerste instantie afgeslagen bal beheerst in de voor keeper Henk Hebers linkerbenedenhoek: 1 – 0. Tien minuten daarna de tweede treffer voor PJC. Met een beetje geluk verdween een hoge bal van Tom v.d. Schuur precies in de voor hem linkerbovenhoek achter Hebers. De verdediging van Westerwolde stond erbij en keek erna. Westerwolde drong in het restant van deze speelhelft nog wel aan, maar verder dan een aantal hoekschoppen, die weinig gevaar opleverden voor Pekelder sluitpost Walters, kwam het team van aanvoerder Rudolf Riks niet.

Ook in de tweede helft golfde het spel steeds op en neer. PJC bleef de meest gevaarlijke ploeg en Westerwolde kwam in feite niet verder dan de zestienmeter van de tegenstander. Doelman Walters van PJC kwam dan ook op geen enkel moment echt in gevaar. Doelman Hebers van Westerwolde daarentegen wist zijn ploeg met een aantal prima reddingen nog enigszins in de wedstrijd te houden. Maar bij het mooiste moment van de wedstrijd was ook hij kansloos. De bij de tweede paal vrijstaande Tom Heikens kopte vallend namens PJC een strakke voorzet diagonaal in, waarop ook de goalie van Westerwolde geen antwoord had: 3 – 0. Laatste man Martin Boer had de eretreffer voor Westerwolde nog op zijn schoen, maar vanaf de hoek van de vijfmeter schoot hij de bal vrij voor Walters tot eigen afgrijzen over de zijlijn. In de extra tijd bepaalde Wouter Valenton de eindstand op 4 – 0 voor de thuisploeg. Een enorme mispeer van centrale verdediger Elroy v.d. West strafte hij vrij voor Hebers met een prachtige boogbal genadeloos af. Direct daarna maakte de deze middag goed fluitende arbiter v.d. Veen, die gele kaarten toonde aan Ricardo Buitelaar van PJC en Elroy v.d. West van Westerwolde, een einde aan deze wedstrijd.

Door deze nederlaag blijft Westerwolde op 26 punten uit nu 14 wedstrijden steken. In de strijd om de tweede plaats achter de bijna ongenaakbare koploper HOC zag het zowel Wedde als Sellingen respectievelijk één punt uitlopen en één punt dichterbij komen. Beide streekgenoten speelden deze middag gelijk tegen hun verschillende tegenstanders. In de strijd om de tweede periode – van belang voor het spelen van nacompetitie – is Westerwolde na deze speelmiddag ook nagenoeg uitgeschakeld. Zondag 24 februari staat er voor Westerwolde weer een uitwedstrijd op het programma. In een treffen uit de eerste speelronde van deze competitie zal moeten worden geprobeerd in Heiligerlee weer een aantal punten aan het totaal van 26 toe te voegen.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom – Martin Boer – Elroy v.d. West – Peter Beens  (70e min. Thom Postma) – Rudolf Riks – Jarno v.d. Laan (60e min. Merijn te Velde) – Mark Geukes (60e min. Jeremy Hekman) – Frank Riks – René v.d. Laan – Joan Solano

Amusementswaarde: 6                                                 Toeschouwers: 80

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord