ZZVV boekt knappe zege en brengt SVM eerste nederlaag toe

SVV’04 onderuit tegen EMMS
18 februari 2019
Voetbalvereniging NKVV zoekt trainer
18 februari 2019

ZZVV boekt knappe zege en brengt SVM eerste nederlaag toe

Door: Aljan Wassens

MARKNESSE – ZZVV heeft een knappe overwinning geboekt op titelkandidaat SVM. In Marknesse bracht de ploeg uit Zuidwolde de gastheren de eerste nederlaag van het seizoen toe. De laatste keer dat SVM überhaupt een thuiswedstrijd in de competitie verloor was in mei 2017. Naast dat het de eerste overwinning na de winterstop was zal ook het spel de spelers en supporters goed hebben gedaan. Een combinatie van goed veldspel en een goede mentaliteit zorgden voor een driepunter.

Onder fantastische voetbalomstandigheden ontspon zich al snel een leuke partij voetbal in Marknesse. Na amper twee minuten kwam de eerste waarschuwing van ZZVV toen Janou van Veen vrij door mocht richting doelman Christiaan Haagsma. Het schot van de buitenspeler kwam via de paal weer terug het veld in. Toen SVM drie minuten later wel met de eerste schotpoging scoorde, een goed uitgespeelde aanval werd binnengetikt door Nick van der Velde, was er even de angst dat de wedstrijd al vroeg gespeeld zou zijn. Tot aan deze wedstrijd kreeg SVM immers maar zeven doelpunten tegen in veertien wedstrijden.

De thuisploeg zakte na de treffer wat verder in terwijl ZZVV zich vol op de aanval stortte. Ondanks goed veldspel bleef het aantal kansen beperkt. Bovendien stond er met Haagsma een uitstekende keeper op doel bij de thuisploeg. Bij de twee grootste kansen die volgden hoefde hij echter niet in actie te komen. Twee pogingen van Bram Otten verdwenen net naast de paal over de achterlijn.

Zo snel als het in de eerste helft fout ging voor ZZVV, zo goed begon het aan de tweede helft. Na drie minuten stond het al op gelijke hoogte toen Otten goed doorzette aan de rechterkant en met zijn voorzet Van Veen bereikte die simpel binnentikte. Het vlagsignaal van de grensrechter van SVM voor een achterbal werd door de opmerkelijk leidende scheidsrechter Van de Leur genegeerd waardoor Van Veen een treffer kon bijschrijven. Drie minuten later werd het nog mooier voor de mannen in het geel en zwart. Een fraaie combinatie op randje zestien tussen Otten en Sander Hartman bracht eerstgenoemde in scoringspositie. Zijn perfecte stift viel binnen en bracht ZZVV dus de voorsprong.

Een klein kwartier later had het weer gelijk moeten staan. Bart Bakker kon vanaf zestien meter vrij uithalen richting een leeg doel toen doelman Bas Blanken de bal tegen het lichaam had gekregen na een goede lange bal van de thuisploeg. Bakker schoot de bal echter naast. Gedurende de tweede helft werd het steeds meer een voetbalgevecht met SVM dat meer risico’s moest nemen en ZZVV dat met man en macht moest verdedigen. Toch kreeg ook ZZVV zijn kansen nog, vaak in de omschakeling. De grootste van Otten ging echter net over.

Kenmerkend voor het spel van ZZVV was het laatste kwartier waarin centrale verdediger Roald Schinkel het veld moest verlaten nadat hij met zijn hoofd tegen dat van ploeggenoot Max Vlasveld botste in een luchtduel. Hij werd vervangen door aanvaller Marco Kikkert. Door het uitvallen van Schinkel bleef er weinig lengte over achterin, Sander Hartman nam zijn plek over, maar dat bleek geen enkel probleem want ZZVV bleef keurig overeind door als een team te verdedigen en de vuile meters voor elkaar te maken. Altijd zat er wel een been tussen als een speler van SVM wilde uithalen.

Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg SVM alsnog de uitgelezen kans om toch nog een puntje in eigen huis te houden. In een overvolle zestien werd eerst Blanken gehinderd maar mocht het spel door waarna Van de Leur wel een overtreding zag in een tuimeling op de achterlijn. Aanvoerder Jorn Strijk ging achter de bal staan en schoot de bal hard in de rechterhoek, daar lag echter ook Blanken die op fantastische wijze de strafschop pakte en daardoor de drie punten voor ZZVV veilig stelde.

Opstelling ZZVV: Blanken; Adema, Schinkel (77. Kikkert), Mulder, Dijkstra; Hartman, Bosscher, Huiskes; Vredenborg (69. Vlasveld), Otten, Van Veen.

Man van de wedstrijd: Bas Blanken

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord