Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – SVV ’04

Raptim wint van Sleen
25 februari 2019
Hoogeveen TV – samenvatting Hollandscheveld – Hoogeveen zaterdag
3 maart 2019

Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – SVV ’04

Sportpark de Runde had een rigoreuse snoeibeurt ondergaan en het gaf een verfrissende aanblik. Dat kon men niet zeggen van de prestatie van de bespelers van dit sportpark, CEC. In een schouwspel welke iets meer dan 20 minuten stil lag werd een kansloze 0-3 nederlaag geleden tegen SVV’04. Daar was niks op aan te merken. De ploeg van trainer Arthur van der Veen kwam daardoor op een prima middenmootplek terecht terwijl CEC meer en meer naar onderen moet kijken. 

Het was niet best wat de ploeg van trainer Erwin van Oosten liet zien. De na dit seizoen afscheid nemende van Oosten zag zijn ploeg behoudend beginnen. Dat kwam ook doordat SVV het mooie weer niet de voorkeur gaf. Jessie Rotmensen speelde op links en genoot van andere dingen. De bal met voorzet bijvoorbeeld. Gevaar bracht het niet direct op, maar toch. Hij was beter aanwezig dan de spelers van CEC. Zowel bij eigen balbezit als die van SVV. Anders had Michel Kingma de poedel van Wiljo Wesseling wel afgestraft. Het werd een corner in plaats van goal en daaruit werd de bal van de lijn gehaald. Een opleving van zeer korte duur, want na 15 minuten spelen scoorde SVV de 0-1. Centrale verdediger Jarno Gerrits mag ,vrij naar het spel Schipper mag ik overvaren, van eigen zestien ongehinderd doorlopen naar de middenlijn. Daar speelde hij Rotmensen aan en die kwam met een voorzet. De geheel vrijstaande Rick Piek kon vrij inkoppen met zijn rechteroog en zo keeper Gerben Springer al grabbelend achter te laten. Hoe kon Piek zo vrij staan? Kwam het doordat in de laatste linie drie!!! linksbenigen stonden opgesteld? De balans was ver te zoeken. Vlak na de 0-1 kwam het spel zoals gezegd zo’n 20 minuten stil te liggen. In een poging de bal nog te halen op de achterlijn kwam Daniel Berens ongelukkig terecht en schreeuwde van de pijn. Het leek op het oog een zware knieblessure, maar na amper beraad met het gearriveerde ambulancepersoneel is hij uit zichzelf naar het ziekenhuis geweest. Volgens Daniel was het “gelukkig”alleen een kapotte meniscus. Of het invloed had op het al matige spel weet ik niet, beter werd het in ieder geval niet. Bij SVV schijnbaar ook niet getuige de supporter die naast mij zat en brieste dat “ze moesten durven te voetballen”. Het was zo simpel. Lars Koopmeiners had dit blijkbaar gehoord, want vlak daarna krulde hij de bal uit een vrije trap werkelijk schitterend in de verre bovenhoek: 0-2. Iedereen stond er bij en keek er prachtig naar. De uitvoering van CEC’er Mark van der Berg een klein kwartier voor rust is van mindere kwaliteit past dus prima in de wedstrijd. Voor rust was er nog een schot van Jos Prummel van de thuisclub en (wederom) een vrije kopkans voor Martijn Scherpen van de bezoekers. Scheidsrechter Niels Boorsma floot voor rust bij 0-2.

Na rust één wissel aan de kant van CEC. Lars de Groote moest plaatsmaken voor Tomas Been. Hierdoor ging Tom Rengers een linie naar achteren en toen stond het beentechnisch wel goed. Been bracht wel wat meer schwung, alleen was dat voetballend nog niet terug te zien. De vervanger van Berens, Jordy Eggengoor, kreeg geel en van der Veen bracht zijn eerste wissel, Bart Moes kwam voor Gerrits. Die werd direct aan het werk gezet, maar moest blijkbaar nog wennen dat hij meedeed. Er was toen al weer een kwartier gespeeld in de tweede helft. De opmerking van Tim Nikken naar van der Berg gaf misschien wel precies aan hoe het zat “je loopt nergens te spelen”. Dat gold niet alleen voor van der Berg trouwens. De bodycheck die Rengers de eerste helft kreeg kreeg toch zijn doorslag en verliet het veld voor de van een schorsing teruggekeerde Nick Veenstra. Er waren toen al 20 minuten verstreken zonder noemenswaardige gebeurtenissen voor beide goals. Na 25 minuten spelen werd het plots 0-3. Eerst kreeg Prummel geel en uit de daaraan vast gekoppelde vrije trap kopte Rotmensen binnen. Case closed zou ik zeggen. In de resterende 20 minuten creëerde CEC nog het meeste voor zichzelf. Alleen de overtuiging was ze ontglipt. Anders had van der Berg de bal wel beter geraakt dan met buitenkant wreef. Ook de bal van Kingma uit de draai werd het niet. Recht op Wesseling geschoten. SVV kreeg meer ruimte om de score verder uit te bouwen, maar ook zij vonden het net niet meer. De wissels( Robin Barelds en Matthijs Landman) brachten daar ook geen verandering in. Al had Landman vlak voor tijd wel een kans. De kopbal van Nikken was prima. In een vol strafschopgebied kopte hij rustig terug op Springer. Misschien wel de beste bal van de thuisploeg, de vrije trap van Veenstra ging er niet in net zo min als de rebound van Kingma. Vlak voor tijd is de kopbal van Sander de Groot het laatste wat CEC te bieden had. Moes daarentegen wilde nog wel en vroeg zelfs om een strafschop. Jammer voor hem had Boorsma al gefloten voor een overtreding door Moes gemaakt. Als beloning kreeg hij geel in plaats van een strafschop. Boorsma floot gelijk af en dirigeerde een ieder naar een niet al te volle kantine. SVV was ook snel vertrokken zodat de fine fleur van CEC meer prijzen pakten bij de verloting dan hun cluppie punten. 

De minuut stilte ter ere van de veel te jong gestorven Taeke Graafsma was mooi, maar ik denk dat Taeke liever gezien had dat er gestreden was. Maar goed, voor één weekend worden de zorgen aan de kant geschoven en kan Kainbongelstad alle zorgen van zich af carnavallen. SVV daarentegen kan zijn positie in de middenmoot versterken door volgende week Sleen te verslaan. Zo kunnen ze CEC toch een beetje helpen. ALAAF, ALAAF, ALAAF.

LATER.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord