Protos komt net tekort tegen WKE ’16

SVV’04 pakt volle winst tegen CEC
25 februari 2019
Westerwolde laat zege uit handen glippen
25 februari 2019

Protos komt net tekort tegen WKE ’16

Door: Gert Plas

Na een gelijk opgaande 1ste helft wist WKE’16 in een sterke 2de helft de winst naar zich toe te halen, 2-3.
Reeds in de 1ste minuut kreeg Protos een penalty tegen. Protos speler Bas Grobbe haalde met een te laat ingezette tackle Jozef Brink binnen de 16m onderuit. Henk Bakker bracht WKE’16 met een geplaatste trap op 0-1. Protos liet zich geenszins uit het veld slaan en had 10 minuten later de kans op de gelijkmaker, Robin Soppe onderschepte een terugspeelbal op de keeper maar schoot 1 op 1 voor de keeper net naast. Na een half uur spelen viel dan toch de verdiende gelijkmaker, Michel Soppe opende de aanval met een pass op Robin Soppe die de bal achter de WKE’16 verdediging legde waar Michel Overweg met een mooie lob over de keeper de stand op 1-1 bracht. Beide teams bleven tot de rust aan elkaar gewaagd en gaven geen kansen meer weg. Na rust werd Ferdy Poelman bij WKE’16 ingebracht waardoor het aanvallend meer balbezit behield. In de 65ste minuut belandde de bal na wat geklutst voor de voeten van de geheel vrijstaande Jochem Scholten die via binnenkant paal de 1-2 binnenschoot. Bij Protos was het gebeurt met het opbouwen over het middenveld en werd vooral de lange bal gehanteerd waardoor het vooral WKE’16 was dat balbezit had. Een kwartier voor het einde ving Ferdy Poelman een weggewerkte bal op en schoot geplaatst de 1-3 binnen. Even later was het wederom Ferdy Poelman die met een afstandsschot de paal trof. Protos vocht zich daarna terug in de wedstrijd en wist 5 minuten voor het einde de aansluittreffer te scoren, doelman Tim Bakker schoot de bal uit over de WKE’16 verdediging waar Michel Overweg in de 16m oppikte en in de verste hoek binnenschoot, 2-3. Daarna kreeg Bram Mittendorff binnen de 16m nog de kans om de gelijkmaker binnen te schieten maar zijn schot ging hard naast.
Volgende week speelt Protos uit tegen VV Ruinerwold.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord