Santing en Yildirim langer bij vv Hoogeveen
25 februari 2019
Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – SVV ’04
25 februari 2019

Raptim wint van Sleen

Door: Dennis Kok

Het eerste elftal heeft zijn eerste thuiswedstrijd van 2019 drie punten gepakt door met 3-1 te winnen van hekkensluiter Sleen. Door de overwinning heeft het team van trainer Jan Wielink de aansluiting met de (sub) top gemaakt.

Zoals vorige week al aangegeven zou de wedstrijd tegen Sleen op papier een makkie moeten zijn die in de praktijk meestal tegenvalt. In de eerste 20 minuten van de wedstrijd leek het inderdaad een makkie te worden. Raptim was op alle fronten beter, het combineerde beter, het controleerde de wedstrijd en het was fanatieker. Kortom het voetbalde beter dan tegenstander Sleen. In de 15e minuut resulteerde dat al in een 1-0 voorsprong. Uitblinker Floris Jan van den Hout ging een combinatie aan met Robert Mulder en stond daardoor alleen voor de keeper van Sleen. Die redde in eerste instantie nog maar was kansloos in de rebound. Menig Raptim supporter zag een grote score opdoemen op deze zonovergoten dag.

Het liep echter allemaal net even anders. In de 24ste minuut kwam Sleen voor het eerst in de buurt van onze keeper Sander Bunskoek. Die moest handelend optreden bij een schot laag over de grond en kwam daarbij hard in aanraking met de doelpaal. Nadat verzorger Rob Zandkamp hem weer bij zijn positieven had gebracht mocht Sleen de door de redding veroorzaakte corner nemen. Sander was toch nog wel een beetje van slag want de bal uit de corner verdween rechtstreeks in zijn doel. Totaal onverwacht stond het 1-1.

Vanaf dat moment zagen de supporters een ander Sleen. Er kwam meer vertrouwen in de ploeg en Raptim tegen Sleen werd een echte wedstrijd met kansen over en weer. Op het juiste moment maakte Danny Bos echter de 2-1. In de extra tijd van de eerste helft schoot hij de bal uit een voorzet van Floris Jan achter de Slener doelman.

In de tweede helft ging het lang gelijk op met de betere kansen voor Raptim. Vooral Floris Jan had er zin. In de 55ste minuut soleerde hij als een slangenmens door de verdediging van Sleen en schoot de bal  keihard op de lat in plaats van in het doel. Ook met een paar andere mooie acties had hij geen geluk. In de 84ste minuut demonstreerde Danny Bos zijn specialiteit. Hij gaf een geweldige steekpass op invaller Lars Hoving die de bal op evenzo fraaie wijze afrondde. 3-1 voor Raptim. Het verzet van Sleen was daarmee gebroken.

De jeugdige en goed leidende scheidsrechter Jeffrey Wolthof zag geen reden voor extra speeltijd zodat na 90 minuten Tina Turners Simply the best uit de speakers galmde over Sportpark De Klinkenvlier.

De volgende wedstrijd is op 10 maart. Het eerste speelt dan weer thuis en wel tegen Ruinen. De ploeg die één plek boven Sleen staat op de ranglijst. Opnieuw een makkie? We zullen het zien.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord