Strijdend DSC’65 ten onder tegen Titan

Gelijkspel juiste afspiegeling van Schoonebeek – Sweel
25 februari 2019
Top 3 loopt uit in strijd om Beltona Topscorer van de regio
25 februari 2019

Strijdend DSC’65 ten onder tegen Titan

Door: Jasper Bunskoek

DALERVEEN – DSC’65 is er niet in geslaagd om titelpretendent Titan punten af te snoepen. In de eerste thuiswedstrijd na de winterstop bleken de gasten op en zonovergoten sportpark De Hoop de betere. Het werd 0-2, waarmee de ploeg van trainer Richard Nieborg voor het eerst dit seizoen verloor op eigen bodem.

Aan het weer lag het zeker niet zondagmiddag in Dalerveen. Onder een fijn en pril lentezonnetje trapten de matadoren om 14 uur af. DSC’65 wist op voorhand dat er een lastige opgave lag. Titan koestert nog altijd hoop op promotie en misschien wel het kampioenschap in de vierde klasse. Voor DSC geldt dat elk punt welkom is om zo de streep voor te blijven.

De beginfase was voor Titan dat snel een overwicht wist te creëren en zo trachtte het duel snel te beslissen. Het leverde ook al vrij snel in de wedstrijd een doelpunt op van Jos Smit. Na die goal leek DSC’65 echter wakker geschud en kroop de thuisploeg uit haar schulp. DSC besloot de mouwen op te stropen en wist zich zo ook kansjes te verschaffen. De gelijkmaker hing een paar keer in de lucht bij inzetten van Yannick de Zoete en Jasper Bunskoek. Vooral een kopbal van De Zoete mistte op een haar na het doel. Toch dingen de ploegen rusten met 0-1 op het scorebord.

Het spel uit de tweede fase van de eerste helft was voor DSC’65 het teken om door te blijven zoeken naar de gelijkmaker. Evenwel leek ook Titan voornemens om snel te scoren. Helaas voor de thuisploeg was het opnieuw Titan dat het net vond. In één van de spaarzame kansen in de tweede helft vond spits Harmjan Moesker twee keer de puik keepende Dennis Schiphorst Haalweide op zijn pad, maar bij een nieuwe rebound was het alsnog raak.

In het restant probeerde DSC nog wel iets te doen aan de score. Buiten een paar vrije trappen waren kansen schaars. Dat gold ook voor de andere kant, waar Titan niet echt gevaarlijk meer kon worden. Zo bleef het bij 0-2. 

Positief was de inzet en passie die de thuisploeg op de mat wist te leggen. Ook de rentree van Thomas Lautenbach na een half jaar afwezigheid biedt perspectief. Over twee weken wacht de volgende krachtmeting, dan komt Sweel op bezoek in Dalerveen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord