Westerwolde laat zege uit handen glippen

Protos komt net tekort tegen WKE ’16
25 februari 2019
Technische staf Protos gaat seizoen door
25 februari 2019

Westerwolde laat zege uit handen glippen

Door: Harm Jan Pleiter

Op een voor februaribegrippen erg droog en dus hobbelig hoofdveld op sportpark De Hoogte in Heiligerlee liet Westerwolde tegen de gelijknamige voetbalclub in de extra tijd een zo broodnodige overwinning toch nog uit handen glippen. Waar door een ieder aan de kant van Westerwolde werd gedacht en gehoopt dat de in de 73e  minuut verkregen 2 – 0 voorsprong over de meet zou kunnen worden getrokken, zetten de mannen van Heiligerlee de laatste tien minuten juist een tandje bij. Het was dan ook Jeroen Drent die namens Heiligerlee in de 91e minuut de gelijkmaker vanuit een vrije trap vanaf de rechterkant achter doelman Hebers van Westerwolde schoot. De fraaie voorsprong voor het elftal van trainer Lars van Ravenhorst was dan ook in een mum van tijd als sneeuw voor de zon verdwenen.

In de eerste helft was de wedstrijd tussen Heiligerlee en Westerwolde een gelijkopgaande strijd. Zowel de thuisploeg als de Vlagtwedders creëerden zich kleine kansen, maar de nauwkeurigheid bij de afronding ontbrak aan beide kanten. Toch wist Westerwolde na een half uur spelen op voorsprong te komen. De keeper van Heiligerlee kon de bal na een voorzet vanuit een vrije trap alleen stompend verwerken, waarna de bal voor de voeten van René v.d. Laan belandde. Deze wist wel raad met de geboden kans en schoot de bal beheerst in het zo goed als verlaten doel: 0 – 1. In de laatste minuut van deze eerste speelhelft ketste een vrije trap van Heiligerlee boven de vingertoppen van doelman Hebers via de bovenkant van de lat nog over de achterlijn. Met een terechte 1 – 0 voorsprong voor Westerwolde zochten beide teams op aanwijzen van scheidsrechter Beekhuis uit Groningen daarna de kleedkamers op.

In het tweede bedrijf een sterker Heiligerlee. Keer op keer werd het doel van Westerwolde bestookt, hetgeen voor de bezoekers de poort open zette voor de geliefde counter. Hoewel ook nu hierbij de nauwkeurigheid aanvankelijk ontbrak, wist Jeremy Hekman in de 73e minuut vanuit zo’n snelle aanval met een daverend diagonaal schot de goalie van Heiligerlee te verrassen: 0 – 2. Heiligerlee zat echter niet bij de pakken neer en ook verdedigers van de thuisploeg werden door trainer Jaap Veldhuis gesommeerd mee ten aanval te gaan. Individuele klasse van Gert Reininga droeg er dan ook aan bij dat vanuit het veldoverwicht door hem in de 83e minuut de felbegeerde aansluitingstreffer werd gescoord. Met enig kunst- en vliegwerk wist Westerwolde de voorsprong nog even vast te houden, maar in de toegekende extra tijd was het dus Jeroen Drent die vanuit een overgenomen vrije trap van dichtbij Hebers voor de tweede maal deze middag wist te passeren. Kort hierna floot arbiter Beekhuis, die gele kaarten voor Gert Reininga en Hermandes Haan van Heiligerlee en Mark Geukes van Westerwolde nodig had om het duel in goede banen te leiden, voor het eind van deze qua spelniveau matige wedstrijd.

Door dit gelijkspel blijft Westerwolde op de derde plaats in de competitiestand steken. Van de directe concurrenten kwam ook Wedde tegen PJC niet verder dan een gelijkspel en Sellingen was in Odoorn niet opgewassen tegen lijstaanvoerder HOC. Gelet op de dadendrang van laatstgenoemde ploeg, kan de sportieve ambitie van de overige teams volledig verlegd worden naar de te verdelen periodetitels. Dat daar een interessante strijd aan het ontstaan is om deel te nemen aan de nacompetitie, zal een ieder kunnen beamen. In deze strijd mag Westerwolde over veertien dagen weer aan de bak. Dan wacht de thuiswedstrijd tegen Smilde ’94.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Henri Boekelo – Martin Boer – Rudolf Riks – Elroy v.d. West – Mark Geukes – Frank Riks – Jarno v.d. Laan (80e min. Peter Beens) – Joan Solano (70e min. René Peereboom) – Jeremy Hekman – René v.d. Laan

Amusementswaarde: 6,5                                               Toeschouwers: 100

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord