Protos trekt overwinning over de streep

Hoogeveen TV – samenvatting Hoogland – Hoogeveen
10 maart 2019
Westerwolde verliest van effectief Smilde ’94
11 maart 2019

Protos trekt overwinning over de streep

Door Gert Plas

Na een gelijk opgaande eerste helft wist Protos in de tweede helft de winst naar zich toe te trekken, 4-2.
De eerste kans in de wedstrijd was na 10 minuten voor Protos, Mark van der Veen wist na goed doorjagen de bal op de keeper te veroveren maar schoot daarna vanuit een moeilijke hoek over. Even later bracht broer Stan van der Veen Protos wel op voorsprong, een vrije trap werd door Bram Mittendorff voor gekopt en door Stan binnengekopt, 1-0. Lang kon Protos niet van de voorsprong genieten want de volgende aanval van Musselkanaal leverde deze een penalty op die door Rolf Kayzer onberispelijk werd binnengeschoten, 1-1. Lange tijd werden er geen kansen meer weggegeven totdat Robin Soppe met een afstandsschot de Musselkanaalster keeper Noah Sahetapy in de problemen bracht waardoor Bram van der Veen in de rebound de kans kreeg te scoren maar Sahetapy nogmaals zag redden. Voor rust kwam Musselkanaal nog eenmaal gevaarlijk door de Protos verdediging maar doelman Tim Bakker wist nog juist zijn hand tegen de bal te krijgen voordat Ruben Manning kon binnentikken. Na rust was Protos de beter spelende ploeg en nadat Robin Soppe al eens de Musselkanaalster verdediging wist uit te spelen en de paal trof was het Michel Overweg die op aangeven van Bas Grobbe met een mooie lob de stand op 2-1 bracht. Musselkanaal leek daarna wederom snel gelijk te maken maar ditmaal wist Tim Bakker met een knappe redding een poeier van Rolf Kayser weg te werken. Protos bleef weinig ruimte weggeven en nadat Robin Soppe nog eens de paal getroffen had was het een voorzet van Roy Soppe die door een Musselkanaal speler met de hand werd gestopt waardoor Protos een penalty kreeg. Michel Overweg wist hier wel raad mee en bracht de stand op 3-1. Kort erna haalde Robin Soppe de achterlijn en wist Bram Mittendorff diens voorzet binnen te tikken, 4-1. 5 Minuten voor het eindsignaal wist Ruben Manning voor Musselkanaal de 4-2 binnen te schieten maar de overwinning voor Protos kwam niet meer in gevaar.

Volgende week speelt Protos uit tegen Ruinen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord