Ploeterend DSC’65 verliest van Sweel

Westerwolde verliest van effectief Smilde ’94
11 maart 2019
SVV’04 pakt opnieuw drie punten
11 maart 2019

Ploeterend DSC’65 verliest van Sweel

Door Jasper Bunskoek

DALERVEEN – In een wedstrijd waarin het hoofdveld van DSC’65 in korte tijd van groene mat werd wist omgetoverd tot modderbad heeft DSC zondag verloren van Sweel. De streekgenoot was met 4-1 te sterk.

In de wedstrijd zelf kon het publiek niet gauw warm worden van prachtig voetbal. Dat was niet te wijten aan de inzet van de matadoren, maar vooral aan de steeds dieper wegzakkende erbarmelijke staat van het hoofdveld. De scheidsrechter twijfelde een aantal keer of hij het duel toch niet zou afgelasten, zelfs nog in de rust en gedurende de tweede helft, maar uiteindelijk werden de negentig minuten volbracht.

De grootste verliezer werd daardoor de grasmat, die er bij DSC doorgaans uitstekend bij ligt. Na veel regen, sneeuw en een zware wedstrijd lijkt daarvan weinig over.

Nee, het hoogtepunt voor de thuisploeg moet gezocht worden voor de wedstrijd,  toen de hoofdmacht uit handen van een club sponsoren nette nieuwe presentatiepakken kreeg overhandigd. Een mooi gebaar.

De wedstrijd was er één om gauw te vergeten. Al was de uitslag wel ietwat geflatteerd. Door het slechte veld werden er door beide ploegen veel fouten gemaakt. Sweel wist daarvan heet beste te profiteren en liep uit naar een 2-0 voorsprong. Voor rust deed DSC’65 middels een zeer fraaie vrije trap van Thijs Meppelink iets terug. Meppelink joeg de bal voortreffelijk in de kruising.

Na de hervatting werd het vrij snel 3-1 En kreeg DSC nog één hele grote mogelijkheid om de aansluiting te hervinden. Jasper Bunskoek faalde echter vanaf elf meter na een overtreding op Thijs Meppelink. Even later ging ook aan de andere kant de bal op de stip en daar kon wel gejuicht worden.

Het was DSC te prijzen dat de ploeg tot de laatste seconden ploeterend bleef strijden voor een beter resultaat, maar aan de stand van 1-4 veranderde niets meer.

Volgende week gaat DSC’65 op bezoek bij DVC. Sweel ontvangt dan HODO.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord