Westerwolde verliest van effectief Smilde ’94

Protos trekt overwinning over de streep
10 maart 2019
Ploeterend DSC’65 verliest van Sweel
11 maart 2019

Westerwolde verliest van effectief Smilde ’94

Door: Harm Jan Pleiter

Kardinale vraag aan het eind van een ruim negentig minuten durende voetbalwedstrijd op sportpark De Barlage in Vlagtwedde deze zondagmiddag was: Wat was slechter, het weer of het voetballen ? Als neutrale toeschouwer zul je snel geneigd zijn te zeggen dat het weer deze middag op z’n zachtst gezegd bar en boos was, maar dat het spelniveau van zowel Westerwolde als Smilde ’94 ook niet om over naar huis te schrijven was. Dat dit laatste met het eerste te maken heeft lijkt een plausibele verklaring, maar vaak ontbrak het bij beide elftallen ook aan het juiste voetballend vermogen. Van beide kanten was er veel goede wil te bespeuren, maar daar waar Westerwolde andermaal moeite had om de kansen te verzilveren, sloeg de ploeg uit Smilde een tweetal keer op effectieve wijze toe. Een verdiende 2 – 0 overwinning viel runner-up Smilde ’94 ten deel en het passeerde met deze zege de thuisploeg dan ook op de ranglijst.

In de eerste helft was Westerwolde de bovenliggende partij, maar keek toch tegen een 1 – 0 achterstand aan toen de goed leidende arbiter Hansen uit Wagenborgen voor het rustsignaal floot. Hoewel er geen vuiltje aan de lucht leek, knikte Ivo v.d. Velde namens Smilde ‘94 in de 46e minuut uit een mêlee aan spelers de bal op knappe manier binnen. Hiervoor was het vooral Westerwolde dat een groot aantal opgelegde kansen niet wist te benutten. Een mooi afstandsschot van de weer herstelde Kevin v.d. Laan belandde op de lat en laatste man Martin Boer roeide uit vrije positie de bal snoeihard over het doel van Smilde ‘94. Tel daarbij op de kleinere kansen en de conclusie kan zijn dat Westerwolde andermaal een gebrek aan scorend vermogen etaleerde. Smilde ‘94 daarentegen wist op effectieve wijze vanuit het niets de eerste treffer op het scorebord te zetten. In stromende regen zochten direct daarna beide teams de kleedkamer op en het geringe aantal toeschouwers toog naar de warme kantine.

In het tweede bedrijf opende Westerwolde de jacht op de gelijkmaker. Hierbij werd weer vaak de lange bal gehanteerd, maar mede door het gladde veld strandden de goed bedoelde aanvallen over de achterlijn of in handen van keeper Blaauw van Smilde ’94. Ook de nodige wissels bij Westerwolde droegen niet bij aan een beter resultaat. Evenals het steeds slechter wordende weer – het was intussen gaan sneeuwen –, bleven ook de aanvallen van Westerwolde van een tegenvallend niveau. In de 80e minuut was het echter wel weer raak voor Smilde ’94. Uit een lange voorzet vanaf de linkerkant wist de geheel vrijstaande Thom de Vries met een harde diagonale schuiver keeper Henk Hebers van Westerwolde voor de tweede keer deze middag het nakijken te geven. Westerwolde probeerde uit alle macht nog iets te forceren, maar het ontbrak aan precisie om het de verdediging van Smilde ’94 echt lastig te maken. Gescoord werd er dan ook niet meer en met drie gele kaarten voor Smilde ’94 en één gele kaart voor Westerwolde in zijn notitieboekje blies Hansen na ruim negentig minuten voetballen voor het einde van een niet al te beste wedstrijd.

Door deze overwinning wisselde het team van trainer Max Huisinga op de ranglijst van positie met Westerwolde. Daar waar Westerwolde in het eerste deel van de competitie regelmatig het doel van de tegenstander wist te vinden, behaalde het team na de winterstop slechts twee punten uit de vijf gespeelde wedstrijden en scoorde hierin nog maar drie keer. Een niet al te best gemiddelde dus voor het team van trainer Lars van Ravenhorst en zoals het nu lijkt mogen de voor de winterstop behaalde punten dan ook gekoesterd worden. Echter, volgende week is er weer de mogelijkheid aan een beter gemiddelde te werken. In Stadskanaal is dan SPW de tegenstander, de huidige nummer laatst in de vierde klasse D.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Henri Boekelo – Martin Boer – Rudolf Riks – Elroy v.d. West – Mark Geukes (60e min. Harmen Huls) – Frank Riks – Kevin v.d. Laan – Jarno v.d. Laan (80e min. Joan Solano)  – Jeremy Hekman (75e min. René Peereboom) – René v.d. Laan

Amusementswaarde: 6                                 Toeschouwers: 40 (aan het eind nog 20 …)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord