Elim neemt de punten mee uit Zuidwolde

Top in strijd om Beltona topscorer van de regio loopt uit
11 maart 2019
Kennissessie voetbalarbitrage Ladies Night in Nieuw-Schoonebeek
12 maart 2019

Elim neemt de punten mee uit Zuidwolde

Door Aljan Wassens

ZUIDWOLDE – ZZVV is er niet in geslaagd om koploper Elim pootje te lichten. Ondanks dat de eerste helft gelijk opging keken de Zuidwoldigers bij rust tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. In het tweede bedrijf was de ploeg niet meer in staat om een resultaat te boeken. Na goed negentig minuten stond er een eindstand van 1-3 op het scorebord van sportpark Woltingeslag.

De regen en de wind maakten het de ploegen niet gemakkelijk om tot goed voetbal te komen. Er vlogen behoorlijk wat ballen over de zijlijn, mede door het veelvuldig gebruik van de lange bal. De eerste grote kans was voor de thuisploeg maar Bram Otten kon van dichtbij zijn kopbal niet genoeg richting meegeven. Aan de overkant kwam na een kwartier het eerste schotje van Mike Doldersum maar ook zijn poging was geen zware opdracht voor de vijandelijke doelman.

Nadat een kansrijke aanval van ZZVV helaas, volgens de scheidsrechter achteraf ten onrechte, werd afgefloten bleven de grootste kansen wel voor de geelzwarten. Middenvelder Nick Vredenborg was verantwoordelijk voor de gevaarlijkste momenten maar zowel een schot als een kopbal van de jongeling troffen net geen doel. In de laatste tien minuten voor rust nam Elim opeens afstand. Nadat Klomp na miscommunicatie achterin de bal tegen de paal schoof in plaats van het lege doel was het even later wel raak. Een vrije trap van de gasten bleef hangen in de zestien en viel voor de voeten van Daymen Doldersum die van dichtbij raak schoot. Een minuut voor rust verdubbelde Berthil Koops de voorsprong voor Elim. Een afvallende bal na een corner werd door de back van ruim 25 meter richting het doel geschoten. Onderweg werd de bal nog even aangeraakt waardoor Bas Blanken kansloos was.

Het initiatief werd door Elim in de tweede helft logischerwijs aan ZZVV gelaten. Daardoor had de ploeg wel de bal maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Toen Youri Benjamins na een kwartier spelen de bal na weer een corner voor zijn voeten kreeg in de zestien en raak schoot in de verre hoek was de wedstrijd dan ook wel gespeeld.

Tot aan de laatste tien minuten kwamen er geen grote kansen meer voor ZZVV om de spanning nog een beetje terug te brengen in de wedstrijd. Invaller Bas Bulthuis was de eerste die met een schotpoging eens wat probeerde. Stefan Dijkstra miste vlak daarna een grote kopkans en zag de volgende aanval van de thuisploeg wel achter doelman Alex Padding belanden. Na een mooie pass van de in de rust ingevallen Matthijs Capellen kon Joël Huiskes vrij richting Padding die hij omspeelde. Daarna schoof de aanvoerder de bal rustig binnen. De tijd bleek te kort om er nog een echte wedstrijd van te maken. Omdat Elim in de slotfase enorm slordig aan de bal was veranderde er niets meer aan de score.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord