Loting 8e editie Offerein Voetbaltoernooi
17 maart 2019
Westerwolde weet weer wat winnen is
17 maart 2019

Protos ruim langs Ruinen

Door: Gert Plas

Waar de Protos verdediging weer nagenoeg geen kans weggaf waren de voorwaartsen op de juiste momenten scherp, 1-4.
De 1ste kans was na 8 minuten voor Ruinen, Protos doelman Tim Bakker speelde de bal in de voeten van een Ruiner speler die snel doortrok naar het doel maar daarna naast schoot. Een kwartier later werd Robin Soppe in de spits aangespeeld, deze tikte de bal opzij zodat de er overheen komende Michel Overweg deze mee kon nemen om door te sprinten naar het Ruiner doel, ook diens schot ging naast. In de 25ste minuut legde Bart Reinink een vrije trap in de 16m bij Ruinen waar Bram van der Veen vlak voor de keeper nog juist zijn teen er tegenaan kon krijgen, de Ruiner keeper bracht echter redding. Even later werd een vrije trap van Bart Reinink verlengd door het hoofd van een verdediger van Ruinen waardoor de alert spelende Michel Overweg deze vlak voor de keeper kon doortikken in het doel, 0-1. Vlak na rust leed Protos voorin balverlies waarna Ruinen snel counterde en vanaf de achterlijn teruglegde op Bram Grob, deze verlengde de bal met de hak naar de 2de paal waar Arne Snoeken juist te laat kwam om de gelijkmaker te scoren. Na een uur spelen werkte Robin Soppe zich langs de Ruiner verdediging om daarna in de verste hoek binnen te schieten, 0-2. Protos bleef de 2de helft vaak de lange bal hanteren terwijl Ruinen meer via het middelveld bleef opbouwen waardoor dezen langer balbezit hielden, Ruinen stuitte echter telkens op een energiek spelende Protos verdediging. In de 87ste minuut kreeg Ruinen toch de verdiende aansluittreffer, Protos kreeg de bal niet goed weg waarna Anthal Horlings met een afstandsschot de 1-2 wist te scoren. Daarna liep Ruinen met man en macht naar voren, toen Michel Overweg rond de middellijn een pass van een Ruiner verdediger wist te onderscheppen kon deze dan ook, na een mooie schijnbeweging, rechtstreeks doorlopen naar het Ruiner doel om de 1-3 in te schieten. In blessuretijd hetzelfde nogmaals, wederom onderschepte Michel Overweg een pass op de middellijn en sprintte door naar het Ruiner doel om de 1-4 binnen te schieten.  Al met al een te dikke maar verdiende overwinning voor Protos.

Volgende week zaterdagavond krijgt Protos Ruinerwold op bezoek.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord