Westerwolde weet weer wat winnen is

Protos ruim langs Ruinen
17 maart 2019
Hoogeveen TV – samenvatting Hoogeveen – De Bataven
17 maart 2019

Westerwolde weet weer wat winnen is

Door: Harm Jan Pleiter

Na een serie van drie nederlagen en twee gelijke spelen, heeft Westerwolde zondagmiddag haar eerste overwinning na de winterstop weten te behalen. In Stadskanaal Noord werd nummer laatst op de ranglijst SPW met 2 – 0 aan de zegekar gebonden. Met enige hulp van de keeper van SPW kwam de winst in de tweede helft tot stand; bij beide doelpunten van Westerwolde ging de goalie niet geheel vrijuit. Door deze overwinning steeg Westerwolde weer een plaats op de ranglijst, zij het dat de ploeg van trainer Lars van Ravenhorst één of twee wedstrijden meer gespeeld heeft dan de directe concurrenten.

Mede door de soms harde wind in combinatie met het hobbelige hoofdveld van SPW, was met name de eerste helft van een zeer matig niveau. Bijna alles wat fout kon gaan ging dan ook fout met als resultaat dat er slechts één serieuze kans tot een doelpunt viel te noteren. Gelukkig voor Westerwolde wist doelman Henk Hebers aan het begin van de wedstrijd precies op het goede moment zijn arm uit te steken, waardoor het team van trainer Rick Udema niet wist te scoren. Scoren deed ook Westerwolde in deze eerste vijfenveertig minuten niet, waardoor scheidsrechter Anton Slag uit Rouveen beide teams met de bekende brilstand naar de kleedkamers stuurde. Wel had de verder goed leidende arbiter namen van twee spelers met een gele kaart in zijn notitieboekje staan, waarvan één voor Westerwolde-speler Kevin v.d. Laan.

Met nu de wind meer in de rug begon Westerwolde voortvarend aan de tweede helft. De zogenaamde tweede bal werd wat vaker onderschept dan in de eerste helft het geval was en met een paar prima afstandsschoten werd de doelman van SPW op de proef gesteld. In de 67e minuut had de sluitpost van SPW geen antwoord op een vrije trap van laatste man Martin Boer. Vanaf eigen helft en nog ruim tien meter voor de middellijn joeg hij de bal richting het vijandelijk strafschopgebied. Gedragen door de wind en tot verbijstering van de iets te ver voor zijn doel staande keeper van SPW verdween de bal miraculeus rechtstreeks in de goal: 0 – 1. Vijf minuten later was het voor de tweede keer raak deze middag. Na prima doorzetten van René v.d. Laan op de rechterflank leverde hij een mooie, hoge voorzet af. Ook deze bal wist de SPW-keeper niet goed te beoordelen en de mee opgerukte invaller Mark Geukes, die vlak daarvoor net hersteld was van een stevige botsing, wist de losgelaten bal op eenvoudige wijze tegen de touwen te schieten. SPW probeerde nog uit alle macht iets terug te doen, maar Westerwolde consolideerde de met enig geluk verkregen voorsprong op een simpele manier. Na ruim negentig minuten voetbal konden spelers en begeleiders van de Vlagtwedder formatie eindelijk weer eens juichend het veld verlaten.

Door deze overwinning klom Westerwolde – mede door een aantal afgelastingen – een plaatsje op de ranglijst. Met nu drie thuiswedstrijden achter elkaar voor de boeg kan de gemiddeld jeugdige formatie laten zien of er de komende weken een rol van betekenis kan worden gespeeld in de strijd om de derde periodetitel, te beginnen komende zondag 24 maart tegen MOVV uit Midwolda op sportpark De Barlage. Zondag 31 maart speelt Westerwolde tegen Sellingen nog een wedstrijd in de tweede periode en een week later komt Heiligerlee op bezoek. Los van deze komende wedstrijden kan Westerwolde nu al spreken van een geslaagd seizoen. De dertig verzamelde punten tot dusver zijn er al meer dan menigeen bij de start van de competitie zowel had gehoopt als verwacht.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Henri Boekelo – Martin Boer – Rudolf Riks – Elroy v.d. West – Frank Riks – Kevin v.d. Laan (46e min. Mark Geukes) – Jarno v.d. Laan (70e min. Merijn te Velde) – Jeremy Hekman – Joan Solano (75e min. René Peereboom) – René v.d. Laan

Amusementswaarde: 6,5                               Toeschouwers:  75

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord