Protos ruim langs Ruinerwold

Mariënberg schiet zichzelf in de voet!
24 maart 2019
Westerwolde boekt overwinning op MOVV
24 maart 2019

Protos ruim langs Ruinerwold

Door: Gert Plas

Protos creëert de meeste kansen en wint met 3-0.
Protos speelde tegen een veel feller spelend Ruinerwold dan enkele weken terug in de uitwedstrijd waar een makkelijke 0-5 overwinning werd behaald, maar waar Protos deze avond de verdediging gesloten kon houden werd deze bij Ruinerwold enkele malen knap uitgespeeld.  De eerste 10 minuten van het spel waren voor Ruinerwold die kort op de man speelden en goed druk naar voren zetten, Protos wist zich daar door meer op balbezit te voetballen onderuit te spelen. Brian Heinz kreeg voor Ruinerwold nog wel de kans zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn harde schot werd door Protos doelman Tim Bakker tot corner gewerkt. Protos had daarna het betere van het spel maar de fanatieke Ruinerwold verdediging gaf lange tijd geen vrije schietkansen weg totdat Bram van der Veen in de 40ste minuut in de 16m werd aangespeeld en met een geplaatst schot in de verste hoek keeper Jemson van het Hoge tot een knappe redding dwong waarna Robin Soppe in de rebound Protos op 1-0 kon schieten. Kort na rust volgde voor Protos de mooiste aanval van de avond, Mark van der Veen stoomde door tot de achterlijn om daarna de bal strak terug te spelen op Michel Overweg die de bal 1 meter opzij legde waarna de inkomende Bart Reinink de hoek voor het uitzoeken had en de 2-0 binnenschoot. Snel erna volgden voor Protos nog enkele kansen maar deze stranden telkens op keeper Jemson van het Hoge. Na 70 minuten spelen werd het dan toch 3-0, een vrije trap van Michel Overweg werd door een Ruinerwold verdediger met het hoofd verlengd waardoor deze onhoudbaar in het doel verdween. Beide teams bleven daarna doorstrijden met veel beweging om de bal wat mooi voetbal opleverde maar geen grote kansen door de felheid van beide verdedigingen.

Komende zondag krijgt Protos Dalen op bezoek.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord