Westerwolde boekt overwinning op MOVV

Protos ruim langs Ruinerwold
24 maart 2019
HODO wint ruim in Ommen
25 maart 2019

Westerwolde boekt overwinning op MOVV

Door: Harm Jan Pleiter

Nu het er zo langzamerhand naar uit gaat zien dat, gelet op het verloop van de competitie de tweede, derde en vierde plaats in de eindstand van belang kunnen zijn voor het spelen van nacompetitie, heeft Westerwolde zondagmiddag weer een belangrijke stap gezet in de doelstelling deze extra wedstrijd(en) te kunnen spelen. In eigen huis werd er een degelijke en dus terechte overwinning op het Midwolder MOVV geboekt. Met name in de tweede helft overklaste de Vlagtwedder brigade hun gasten op meerdere fronten en stond er na precies negentig minuten voetbal een fraaie 5 – 2 zege op het scorebord. Door deze overwinning rukte Westerwolde weer op naar de tweede plaats op de ranglijst.

Westerwolde kende in deze wedstrijd een flitsende start. Al na zes minuten spelen stond er een 2 – 0 voorsprong voor de thuisploeg in het notitieboekje van de jeugdige, maar prima leidende scheidsrechter Wever uit Muntendam. Na goed doorzetten op de rechtervleugel van Joan Solano leverde deze een keurige hoge voorzet af die bij de tweede paal beheerst door middenvelder Frank Riks werd binnen geknikt. Twee minuten later verschalkte de grillige aanvaller zelf op sublieme wijze keeper Froma van MOVV. Met een schitterende stift gaf de deze middag als schaduwspits spelende Solano de ervaren doelman het nakijken: 2 – 0. MOVV trachtte daarna vol overgave de opgelopen achterstand weg te werken, hetgeen resulteerde in een grote serie aanvallen richting het doel van Henk Hebers van Westerwolde, die aanvankelijk keurig overeind bleef. In de 23e minuut was hij echter niet opgewassen tegen een bekeken balletje van doelpuntenmachine Jordi Blaauw vanaf de linkerkant. Gescoord werd er in dit eerste bedrijf verder niet meer en met dus een 2 – 1 voorsprong voor Westerwolde en een gele kaart voor Joan Solano wegens gevaarlijk spel, zochten beide teams de kleedkamer op.

Ook in de tweede helft probeerde MOVV de opgelopen achterstand weg te werken, maar vond daarbij telkenmale de verdediging van Westerwolde onder aanvoering van doelman Hebers op haar weg. De thuisploeg kreeg steeds meer vat op het bij vlagen prima veldspel van de mannen van trainer Peter Ernst en bestookte van tijd tot tijd het doel van de tegenstander. In de 50e minuut zag het publiek van de kant van Westerwolde misschien wel het mooiste voetbalmoment van de middag. Een hoge voorzet werd door middenvelder Mark Geukes van Westerwolde met een volley op fantastisch manier binnengeschoten. Echter, zowel grensrechter de Wal van MOVV als scheidsrechter Wever constateerden dat hij dat vanuit buitenspelpositie deed. Westerwolde bleef de kansen ruiken, wat in de 53e minuut resulteerde in andermaal een prachtige aanval. Kevin v.d. Laan, die even daarna ook geel kreeg voorgeschoteld, legde de bal keurig breed op de mee opgestoomde laatste man Martin Boer die zijn daverend schot zag gekeerd door de goalie van MOVV. Joan Solano was er als de kippen bij om de bal vanuit de rebound daarna rustig binnen te schieten. Of hij op het moment van het schot van Boer al dan niet buitenspel stond, zal altijd de vraag blijven. Westerwolde creëerde zich daarna de mogelijkheid in de persoon van de hard werkende spits Jeremy Hekman de voorsprong uit te bouwen. In de 71e minuut schoot hij, na goed doorzetten van invaller Thom Postma en het daarop volgende jammerlijke balverlies van een MOVV-verdediger, de bal met een beheerste schuiver binnen. In de 79e minuut herhaalde hij dit kunststukje op een voor hem karakteristieke manier: 5 – 1. Het slotakkoord was namens MOVV voor Aron Sportel. Nadat Berend Perdok binnen de zestienmeter van Westerwolde was gevloerd, schoot Sportel de gegeven strafschop in de 89e minuut gedecideerd binnen. Eindstand derhalve 5 – 2 in het voordeel van Westerwolde na een amusante wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd werd er al volop vooruit gekeken naar het programma van volgende week. De vier subtoppers van 4D spelen dan onderlinge wedstrijden waarbij de in de inleiding genoemde posities op de ranglijst de nadrukkelijke inzet zullen zijn. Westerwolde speelt dan andermaal een thuiswedstrijd waarbij Sellingen de tegenstander zal zijn. In Wedde vindt dan het treffen tussen de plaatselijke elf en Smilde ’94 plaats. Trotse koploper en gedoodverfd kampioen HOC zal bij eigen winst weer optimaal kunnen profiteren van de resultaten bij de genoemde subtopwedstrijden, waarbij puntenverlies van een aantal concurrenten hoe dan ook het geval zal zijn. En het winnen van alle drie periodes is daarbij voor HOC steeds meer een reële optie.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom – Martin Boer – Rudolf Riks – Elroy v.d. West – Mark Geukes (75e min. Peter Beens) – Frank Riks – Kevin v.d. Laan – Jarno v.d. Laan (70e min. Thom Postma) – Jeremy Hekman – Joan Solano

Amusementswaarde: 7,5                                                   Toeschouwers: 80

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord