Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – WKE ’16

Sleen en SVV’04 in evenwicht
25 maart 2019
Sterk ZZVV verslaat Fit Boys
25 maart 2019

Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – WKE ’16

Hoe lang het geleden was dat deze derby in competitieverband voor het laatst werd gespeeld weet ik niet, maar oud-voorzitter Geert Mulder zal het nog meegemaakt hebben. Een minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd was voor hem. De derby werd goed bezocht en de penningmeester van CEc zal ongetwijfeld met een lach op zijn gezicht zijn thuis gekomen.  Die lach zal er ook bij de spelers en staf van WKE zijn, want het geluk van een koploper heb je wel eens nodig om tot een overwinning te komen. Via een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 1-3 voor WKE. Of moet ik zeggen voor Henk Bakker?

Bij WKE draaide het allemaal om Bakker. Dat was direct aan het spel af te lezen. Bij elk balbezit werd steevast de Ziyech van de Sluisvierweg gezocht. Voor Manuel Kallenkoot viel dat niet mee. In de eerste 6(!!!) minuten van de wedstrijd speelde hij drie ballen in de voeten van een tegenstander. Hij kwam er mee weg. De eerste keer dat Bakker van zich liet spreken was na 9 minuten. Vorige week tegen Dalen schoot hij een bal prachtig binnen en dit keer zat hij er niet ver naast al was keeper Gerben Springer ook dichtbij. Bij CEC was er weer ruimte vrij gemaakt voor de ski-fanatici en ook Fabian Scherpen stond weer eens op het veld. Qua spel bakten beide ploegen er niet veel van. Veel strijd dat wel, op een veld wat hoognodig gerold diende te worden. Bij een derby zat je ook altijd op dingen te wachten wat de vlam in de pan deed slaan. De 17e minuut was zo’n situatie. Een Var-moment zal ik maar zeggen. Bij een corner van WKE maakte Robin Maat een beweging naar Sander de Groot. Maat spoedde zich van de plek des onheils en vond blijkbaar dat het akkefietje vlak daarvoor met de Groot nu wel was opgelost. Scheidsrechter Ritske Tuinstra had het ook niet gezien en kon dus ook niks betekenen voor de schreeuwende CEC spelers. De thuisclub schudde het van zich af en na 24 minuten spelen was daar de eerste kans. Scherpen schoot met links op de benen van keeper Wim Kok. Het was een schamel hoogtepunt uit de eerste helft. Irritaties waren er wel volop. Zo ergerde Harm Hindriks zich aan de pietluttigheid van Tuinstra. In plaats van de bal gewoon op te pakken en  5 meter terug te leggen ging hij de discussie aan. Overbodige energie verbruik. Een WKE-supporter riep nog van “ga voetballen”. Maar dat deden ze al, door keer op keer te proberen Bakker te vinden. Dat was de eerste helft zeldzaam en de 0-0 was dan ook een logisch gevolg.

De tweede helft begon met Jordy Eggengoor voor Michel Kingma bij CEC. De eerste kans was voor CEC. Leon Harms kreeg een bal tussen twee tegenstanders in mee en was op weg naar de goal. Kok was opnieuw een sta in de weg. Gevolg was een corner die door de Groot ingedraaid werd op de lat. Als beloning kreeg hij weer een corner. Het begin was dus voor CEC. Toch werd het uit eigen balbezit plots 0-1. Scherpen wil de ingooi hebben, maar verloor de bal. Ferdy Poelman kwam daardoor op rechts in vrije doorgangspositie. Hij was weliswaar niet de snelste, maar met zoveel vrije ruimte kon ook hij wel wat. Met precisie bediende hij Bakker. Volgens assistent-scheids Pascal Mulder stond Bakker buitenspel, maar volgens Tuinstra was zijn stapje terug net voldoende omdat niet te staan; 0-1. Direct daarna wisselde trainer Jouke Jan Meertens Kallenkoot voor Jozef Brink. Om nou te zeggen dat Kallenkoot daar blij mee was. Zo plotseling als de voorsprong kwam, zo plotseling werd het ook gelijk. Harms dook weer eens de vrije ruimte op recht in en werd daar bediend door Reinier Pruim. Een lichte beroering van de bal was voldoende om de totaal verkeerd opgestelde Kok te passeren; 1-1. Een terechte stand, want beide ploegen waren gelijkwaardig. De gelijke stand bleef 9 minuten op het scorebord staan. In de 70e minuut loopt Bakker zich vrij en rondde af met de koelheid van een ijskonijn; 1-2. CEC moest dus weer in de achtervolging. Hard werken deden ze, maar het leverde behoudens een vrije trap van Scherpen niets op. WKE was ook niet op veel gevaar te betrappen zodat de laatste minuten een allles of niets werd van de ploeg uit Emmercompascuum. Uiteindelijk werd het niks. Al waren ze er heel dichtbij. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd stelde Kokzich weer verkeerd op. Hij had het geluk aan zijn kont hangen deze middag, want de poging van Scherpen kon hij ternauwernood verijdelen tot corner. Uit die corner kopte de ingevallen Lars de Groote de bal goed in, maar dit keer stond Kok wel goed opgesteld. Vanuit de omschakeling deed Bakker een Pelé’tje(gewoon effe op you tube kijken, WK 1970) en stuurde daar mee Springer de verkeerd kant op. Met buitenkant links, ja recht werd wel heel moeilijk, bereikte hij de geheel vrijstaande Poelman en die nam de bal in één keer binnenkant voet: 1-3. Einde wedstrijd en voor WKE was het allemaal voor de bakker. Hendrik Gustin kopte nog een voorzet van Lorenzo Hindriks op de goal, maar dat werd geen goal zodat de gelukkigste ploeg deze middag met de winst naar huis ging. Het geluk van een (mede)koploper zal ik maar zeggen. Het zal ze bij WKE een zorg zijn. Na afloop ook nog een paar prijzen bij de verloting winnende liet het allemaal nog zoeter smaken. Bij CEC moest de positiviteit komen uit het feit dat men zo niet hoeft te degraderen al liegen de cijfers er niet om. Volgende week thuis tegen Musselkanaal zal bewezen moeten worden dat het er in zit. WKE gaat weer op visite. Dit keer bij SVV. Alles om toe te werken naar die laatste speeldag waarop ze op bezoek gaan bij Ter Apel. Ik ga er van uit dat het daar beslist word. Mits Bakker schade vrij blijft en als de Ziyech van de Sluisvierweg de harten van de woonwagenbewoners laat juichen.

LATER.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord