Opnieuw geen punten voor DSC’65

Samenvatting + interviews Hoogeveen – MSC
25 maart 2019
Sleen en SVV’04 in evenwicht
25 maart 2019

Opnieuw geen punten voor DSC’65

Door: Jasper Bunskoek

DALERVEEN – DSC’65 is er opnieuw niet in geslaagd om punten te pakken. Net als twee weken eerder moest de Dalerveense ploeg na negentig minuten haar meerdere erkennen in een gemeentegenoot. Deze keer ging KSC met de overwinning aan de haal. De ploeg uit Schoonoord was effectiever en won zo met 1-3 op sportpark De Hoop.

Voor DSC begint het inmiddels te dringen. De ploeg van oefenmeester Richard Nieborg kende een uitstekende eerste seizoenshelft, maar wist na de winterstop nog niet te winnen. Een oefenwedstrijd tegen zaterdagvierdeklasser Nieuw Balinge bracht daar dinsdag verandering in en dus werd met goed vertrouwen de wedstrijd tegen KSC ingegaan.

Dat bleek effect te hebben. Al binnen tien minuten lag de bal op de stip, nadat een voorzet van Yannick de Zoete met de hand werd getoucheerd in het strafschopgebied. Een klusje voor captain Sander Schiphorst Haalweide. Met precisie schoot hij beheerst binnen en bracht hij de thuisploeg op voorsprong.

Een flitsende start in een helft waar DSC’65 zeer behoorlijk voetbalde. Toch kon niet worden voorkomen dat de gasten uit Schoonoord halverwege  langszij kwamen na een knappe kopbal. DSC bleef echter zoeken naar mogelijkheden en die kwamen er. Zo vond Jasper Bunskoek met een omhaal van dichtbij de keeper op zijn pad. Dat gold ook voor Yannick de Zoete, die een kopbal in de handen van de doelman zag belanden. Even later kopte Bunskoek een voorzet van Stijn Keen rakelings naast. Aan de andere kant bleek doelman Dennis Schiphorst Haalweide meester over een hachelijke situatie. In twee instanties wist hij een doorgebroken KSC-speler met verve het scoren te beletten. 

In de tweede helft, die een stuk rommeliger was, ontstond een schaakspel tussen twee ploegen die niet wilden verliezen en tegelijk ook wilden winnen. Een hele dure fout bleek het breekpunt in de wedstrijd. Een matige terugspeelbal dwong goalie Schiphorst Haalweide tot een aanname, vervolgens poogde hij een aanvaller van KSC uit te kappen. Dat mislukte, waarna de geelzwarten eenvoudig konden scoren. De goal viel in een fase waar het dubbeltje beide kanten op kon vallen. Het bleek uiteindelijk de nekslag voor de thuisploeg, die via kopballen van invaller Boris Luttikhuizen nog wel twee keer gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker in de buurt kwam. De bal viel echter aan de andere kant binnen, nadat KSC zich opnieuw uiterst effectief toonde.

De laatste 20 minuten werd er nog wel met druk naar voren gevoetbald door DSC, zeker nadat KSC met een man minder verder moest. Aanvaller John Borsboom vergreep zich aan de voorbijrazende Geert Hilhorst en kon met direct rood de kleedkamer opzoeken. Dat gold ook nog voor Thijs Meppelink, die van de scheidsrechter in de slotfase zijn tweede gele prent kreeg gepresenteerd. Zo eindigden de ploegen beide met 10 man en waren gezien de 1-3 uitslag de druiven vooral zuur in Dalerveen.

Volgende week ontvangt DSC thuis Bargeres. KSC gaat op bezoek bij OVC in Ommen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord