Sterk ZZVV verslaat Fit Boys

Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – WKE ’16
25 maart 2019
Spanning in top Beltona Topscorer van de regio
25 maart 2019

Sterk ZZVV verslaat Fit Boys

Door: Aljan Wassens

ZUIDWOLDE – ZZVV heeft een overtuigende overwinning geboekt op Fit Boys. Drie doelpunten in de eerste helft bleken genoeg voor de zege. Door de overwinning schuift ZZVV weer dichter naar nummer vijf Lutten toe. Bovendien was het tweede wedstrijd op rij waarin geen doelpunt geïncasseerd hoefde te worden.

Het werd in indrukwekkende eerste helft op Woltingeslag. ZZVV speelde de bal vijfenveertig minuten lang zorgvuldig rond, zocht op de juiste momenten de diepte en beloonde zichzelf door te scoren. Het eerste doelpunt van de middag liet niet lang op zich wachten. Sander Hartman, die net als een week eerder de spitspositie prima invulde, draaide zich knap vrij in de hoek van de zestien en stiftte de bal daarna fraai over de kansloze Ricardo Reinders heen in de verre hoek.

Na een verwarrende situatie waar een strafschop door de scheidsrechter eerst werd toegekend en daarna werd veranderd in een scheidsrechterbal bleef de thuisploeg de aanval zoeken. Na een kwartier was het wederom raak voor de geel-zwarten. Een mooie voorzet van Hartman werd binnen geknikt door Joël Huiskes. Verdedigend gaf ZZVV amper iets weg. Een speciale vermelding is daarvoor op zijn plaats voor Max Bosscher. De middenvelder was in zowel verdedigend als aanvallend opzicht enorm belangrijk voor zijn ploeg. Overigens werd er de hele wedstrijd als ploeg gespeeld en werd er voluit druk op de bal gezet.

De lange ballen van Matthijs Capellen waren een mooie toevoeging aan het aanvalsspel van ZZVV. Uiteindelijk leverde het zeven minuten voor rust ook nog een doelpunt op. De zoveelste fraaie bal in de diepte kon door Huiskes worden aangenomen in de zestien en werd keurig langs Reinders geschoven.

Na de rust begon Fit Boys fel en kwam er van de voet van Jesse Drenth de eerste waarschuwing toen hij de bal hard net over het doel van Bas Blanken schoot. Het bleek echter ook de laatste waarschuwing want ZZVV pakte direct daarna het initiatief weer. Het voetbalde iets minder makkelijk dan in de eerste helft maar creëerde misschien nog wel meer kansen. Pogingen van Janou van Veen misten net de goede richting en hetzelfde gold voor de schoten van Huiskes. Invaller Marco Kikkert was ook meerdere keren gevaarlijk maar stuitte telkens op Reinders.

De grootste kans van de tweede helft was voor Hartman die in de laatste tien minuten nog een strafschop mocht nemen. Zijn inzet werd echter gekeerd door Reinders. Omdat ook Jovanni van Dijk niet meer wist te scoren, zijn kopbal belandde via de hand van Reinders op de lat, bleef het na negentig minuten bij 3-0.

Opstelling ZZVV: Blanken; Mulder, Reinink, Capellen (56. Adema), Dijkstra; Huiskes, Vredenborg (56. Kikkert), Bosscher; Otten, Hartman, Van Veen (84. Van Dijk).

Man van de wedstrijd: Max Bosscher.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord