Protos nipt langs Dalen

Einde nog niet in zicht voor Mariënberg!
31 maart 2019
Westerwolde boekt zwaarbevochten zege op Sellingen
31 maart 2019

Protos nipt langs Dalen

Door Gert Plas

Protos had de kansen maar Dalen ging met de 3 punten naar huis, eindstand 0-1.
Binnen de minuut kreeg Robin Soppe de kans om Protos op voorsprong te zetten maar zijn kopbal had te weinig kracht. 2 Minuten later wist Robin Soppe de achterlijn te halen en terug te leggen op Michel Overweg die keeper Rick Braam zijn schot zag wegwerken. Dalen kreeg zijn 1ste en enige kans in de 1ste helft na 20 minuten spelen, Nick Schuiling wist vanaf de achterlijn het hoofd van Reinier de Boer te bereiken die naast kopte. Direct erop wist Bram van der Veen met een steekbal Michel Overweg voor het Daler doel vrij te spelen maar keeper Rick Braam wist diens schot te keren. 2 Minuten voor rust wist Protos wel te scoren, Robin Soppe zette Michel Overweg vrij voor de keeper en nadat deze zijn eerste schot wist te keren schoot Michel daarna wel binnen. Helaas floot de scheidsrechter deze goal ten onrechte af, zoals hij na de wedstrijd ook zelf beaamde. Nog waren de kansen in de eerste helft voor Protos niet op. Wederom was het Robin Soppe die Michel Overweg in stelling bracht maar keeper Rick Braam pakte diens schot. Dalen probeerde de rust ongeschonden te halen maar Protos zette nog eenmaal druk op de kwetsbare Daler achterhoede waardoor uiteindelijk keeper Rick Braam het geluk had dat zijn trap via de jagende Michel Overweg net naast het doel ging. Kort na rust kreeg Bart Reinink op aangeven van Robin Soppe de kans om de bal binnen te lopen maar hij plaatste de bal net naast de paal. In de 55ste minuut wist Protos met 3 aanvallers tegen 2 verdedigers Michel Overweg vrij te spelen maar zijn schot werd naar de zijlijn weggewerkt waarna Robin Soppe deze oppikte en op het hoofd van de vrij inkomende Bram van der Veen legde die overkopte. Toen na een uur spelen Robin Soppe door de Daler verdediging liep en zijn schot voorbij de verste hoek zag gaan zakte de overtuiging in het Protos spel weg. Protos wist geen grote kansen meer te creëren en dalen kreeg meer balbezit. Na 70 minuten spelen kreeg Dalen een ingooi die bij de 1ste paal werd gegooid waar Tijmen Venhorst verlengde waardoor Jelle Nikkels bij de 2de paal kon binnentikken, 0-1. Daarna waren er voor beide teams geen kansen meer en kon Dalen redelijk fortuinlijk met 3 punten huiswaarts.

Volgende week speelt Protos uit tegen WKE’16

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord