Westerwolde boekt zwaarbevochten zege op Sellingen

Protos nipt langs Dalen
31 maart 2019
SVV’04 verliest nipt van WKE’16
1 april 2019

Westerwolde boekt zwaarbevochten zege op Sellingen

Door: Harm Jan Pleiter

Met de kleinst mogelijke overwinning bond Westerwolde zondagmiddag streekgenoot Sellingen voor de tweede keer dit seizoen aan de zegekar. Al in de zesde minuut wist de deze middag uitblinkende Joan Solano met een fraaie halve omhaal doelman Klamer van Sellingen het nakijken te geven. Niet dat het er met deze vroege treffer gemakkelijker voor de Vlagtwedder formatie op werd. Sellingen was een groot deel van de wedstrijd qua spelverhouding de betere ploeg, maar ook hen ontbrak het deze middag aan scorend vermogen. Westerwolde had middels een paar razendsnelle counters aan het eind van de wedstrijd nog de beste mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Ook de ploeg van trainer Lars van Ravenhorst ontbrak het echter aan nauwkeurigheid en een beetje geluk. De 1 – 0 overwinning voor een strijdend Westerwolde was dan ook zwaarbevochten, zij het dat een puntenverdeling in deze wedstrijd iets meer recht had gedaan aan het geboden veldspel.

Evenals vorige week tegen MOVV kende Westerwolde ook nu een flitsende start. Een verre ingooi van de weer fitte René v.d. Laan werd lichtjes doorgekopt door Frank Riks, waarna Joan Solano vanaf vijf meter tussen vijf verdedigers van Sellingen de bal beheerst in het doel krulde: 1 – 0. Voor Sellingen des te meer een reden hierna vol op de aanval te gaan spelen. Maar onder leiding van de deze middag als laatste man acterende Rik te Velde bleef Westerwolde in de rest van de eerste helft keurig overeind. De kansen voor Sellingen waren op één hand te tellen. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Westerwolde iets meer grip op de wedstrijd, maar wist de prima keepende doelman Klamer van Sellingen niet echt in gevaar te brengen. Na vijfenveertig minuten voetballen stuurde de goed leidende scheidsrechter De Haas uit Ter Apel de tweeëntwintig voetballers en hun begeleiders met dus een 1 – 0 voorsprong voor de thuisploeg naar de thee.

In het tweede bedrijf kreeg het talrijk toegestroomde publiek een meer spannende dan goede partij voetbal voorgeschoteld. De beste kansen waren er voor Westerwolde, maar het lukte onder andere Jeremy Hekman, Joan Solano en Mark Geukes (heerlijke lob) niet om de bal voor de tweede keer in het net te krijgen. Ook uit vijf achter elkaar gegeven corners wist Westerwolde niet het benodigde rendement te halen. Aan de andere kant moest keeper Henk Hebers in deze speelhelft een aantal keren handelend optreden op prima inzetten van de Sellinger spitsen. Spannend bleef het dus tot het laatste fluitsignaal van De Haas, die in deze wedstrijd gele kaarten gaf aan Ben Bos en Rico Boerma van Sellingen. Groot was echter de vreugde en opluchting bij een groot deel van het publiek toen de leidsman dit duel definitief naar het verleden blies.

Door deze minimale, maar op basis van strijdlust verdiende overwinning, nam de Vlagtwedder formatie de tweede plaats op de ranglijst steviger in handen. Directe concurrenten Wedde en Smilde ’94 kwamen onderling een gelijkspel overeen. De uitgesproken doelstelling een plaats in de nacompetitie af te dwingen komt na deze zondagmiddag steeds dichterbij. Van belang blijft het natuurlijk de eigen wedstrijden de komende weken winnend af te sluiten, te beginnen volgende week zondag in al weer een thuiswedstrijd, nu tegen Heiligerlee.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom – Rik te Velde – Rudolf Riks – Elroy v.d. West – Mark Geukes – Frank Riks – Jarno v.d. Laan (60e min. Merijn te Velde) – Jeremy Hekman (82e min. Peter Beens) – Joan Solano – René v.d. Laan

Amusementswaarde: 7                                                        Toeschouwers: 175

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord