ZZVV verslaat ook Hollandscheveld

Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Musselkanaal
1 april 2019
HODO maatje te groot voor Titan
1 april 2019

ZZVV verslaat ook Hollandscheveld

Door: Aljan Wassens

ZUIDWOLDE – ZZVV heeft ook Hollandscheveld verslagen. Het was de derde overwinning op rij voor de ploeg uit Zuidwolde. In die drie wedstrijden hoefde het tevens geen doelpunt te incasseren. Voor Hollandscheveld wachten lastige weken in de strijd tegen degradatie. De concurrentie van de oranjehemden verloor ook waardoor de twaalfde plek gehandhaafd werd.

De omstandigheden waren uitstekend zaterdag en daarom zal het de toeschouwers weinig hebben uitgemaakt dat er in het eerste kwartier weinig gebeurde. Brian Okken waagde namens Hollandscheveld een poging en hetzelfde gold aan de overkant voor Joël Huiskes maar beide pogingen konden de vijandelijke doelman niet verontrusten. Na de wat tamme openingsfase kwam er wat meer vuur in de wedstrijd. Eerst kopte Huiskes bijna binnen maar Lennard Vos redde bekwaam. Mathijs Snippe raakte vlak daarna de paal toen hij als eerste bij een terugspringende bal in de zestien was. Het vermelden waard was ook de poging van Huiskes vanaf de middellijn, door een redding van Vos leverde het slechts een corner op.

ZZVV reageerde op de kans van Snippe met een schot van Matthijs Capellen dat net naast de paal vloog. Uiteindelijk was het Huiskes die de ban brak. Een voorzet richting de zestien werd weggebokst door Vos maar viel voor de voeten van Huiskes. De middenvelder schoot vanaf een meter of twintig de bal laag en niet al te hard richting het doel. Zowel Vos als zijn verdedigers konden de bal niet meer tegenhouden waardoor ZZVV de voorsprong pakte. Een kopballetje van Bertin Kiers was in het restant van de eerste helft het grootste wapenfeit van de gasten. ZZVV kreeg in de blessuretijd van het eerste bedrijf nog een grote kans en scoorde ook weer. Na een ingooi voor de thuisploeg, die voor de gasten had moeten zijn, combineerde ZZVV uitstekend en werd Nick Vredenborg vrij gespeeld aan de linkerkant. De voorzet van de middenvelder was perfect waardoor Marco Kikkert vanaf elf meter de bal binnen kon schuiven.

Na rust drong Hollandscheveld wat aan. De lange bal leverde wat vaker balbezit open uiteindelijk ook kansen. Eerst wilde de ploeg een strafschop na een botsing tussen doelman Bas Blanken en Mathijs Snippe. Daar wilde scheidsrechter Westerloo echter niet aan. Omdat Jan Hagen en Bo Blokzijl daarna in kansrijke positie de bal niet tussen de palen kregen leek de hoop wat weg te vloeien bij de gasten waar doelpunten maken een heikel punt is dit seizoen.

In de laatste twintig minuten waren de kansen talrijk. Huiskes schoot net naast en een poging van Snippe werd goed gepakt door Blanken. Tien minuten voor tijd had ZZVV de wedstrijd helemaal in het slot moeten gooien toen het een strafschop kreeg. Kevin Span haalde een bal weg op de doellijn en kreeg rood. Volgens de scheidsrechter deed Span dat namelijk met de hand, de speler zelf zei dat hij de bal op zijn hoofd kreeg. Vanaf elf meter miste Hartman net als in de voorgaande wedstrijd tegen Fit Boys. Met een mannetje meer kreeg ZZVV nog zeker vier grote kansen om te scoren maar zowel Hartman als Huiskes stuitten op Vos. Omdat een schot van Vredenborg de paal raakte kwam er geen verandering meer in de stand en schreef ZZVV wederom drie punten bij.

Door de overwinning passeert ZZVV SC Lutten op de ranglijst en staat het nu vijfde. Volgende week wacht een uitwedstrijd bij Hardenberg’85 die belangrijk is in de derde periode. Hollandscheveld blijft twaalfde staan omdat ook Bant en SVN’69 onderuit gingen. Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen nummer zes SC Lutten op het programma.

Opstelling ZZVV: Blanken; Mulder, Reinink, Capellen, Dijkstra; Huiskes, Bosscher (77. Geers), Vredenborg; Kikkert (66. Koopman), Hartman, Otten.

Opstelling Hollandscheveld: Vos, Span, Mol, Snippe, Hagen, Kiers (Talen), Van Nuil, Okken (46. Blokzijl),, Koopman (68. Lip), Sikken, De Jonge.

Man van de wedstrijd: Nick Vredenborg

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord