Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Musselkanaal

Bizar scoreverloop leidt tot nederlaag Schoonebeek
1 april 2019
ZZVV verslaat ook Hollandscheveld
1 april 2019

Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Musselkanaal

Wat was nou slechter? De grasmat waarop gespeeld werd of het spel wat beide ploegen die daarop liepen de kijkers voorschotelden. Of moest ik zeggen, allebeide. Het veld was abominabel en het vertoonde spel evenzeer. Het zwaard van Damocles hing beide ploegen dusdanig om de hals dat het er als degradatievoetbal pur sang uit zag. Met de ploeg van trainer Wessel Woortman als meest beslissende. Het doelpunt van Rolf Kayser een kwartier na rust bracht Musselkanaal de broodnodige drie punten. In het grimmige overzicht van de stand is er nog veel mogelijk, maar de ploeg uit Emmercompascuum is beland op de plek die directe degradatie betekent, laatste. 

Degradatievoetbal pur sang dus. Onder zonnige omstandigheden en onder leiding van scheids Joop Brussen ving de wedstrijd aan. Direct was er een mogelijkheid voor Leon Harms. Na een voorzet van Sander de Groot was hij wellicht iets te ver uit positie om optimaal gebruik van de mogelijkheid te maken. Het slechte veld zorgde er ook voor dat de bal veelvuldig in de lucht was en de aanvoer dus met de lange bal werd verzorgt. Linie’s die daardoor mijlenver uit elkaar lagen. Aron Berends mocht rondom spits Kayser vrij spelen. Met zijn snelheid zou dat wat op moeten leveren. Maar het was een kopbal van Berends waarmee hij het dichtst in de buurt van een goal kwam. Keeper Gerben Springer kon redding brengen. Bij CEC mochten Fabian Scherpen en Harms zich rondom spits Nick Veenstra bewegen met op de zijkant nog de Groot. Het was dan ook raar om te zien dat opeens linksback Mark van de Berg vanuit het niets opdook op de rechtsbuiten positie. Een teken dat er over het te spelen spel niet erg zorgvuldig is nagedacht. Zeker jammer voor van de Berg, want met zo’n goeie linker en loopvermogen mag je een hoger rendement verwachten, maar als er iets fout ging was de teleurstelling bij hem wel heel erg groot. Scherpen was heel dicht bij de openingsgoal. Vanuit de draai met links ging de bal langs keeper Noah Sahetapy. Die had geluk, want via binnenkant paal rolde de bal voor het doel langs. Zonder geluk voer niemand wel. De ploeg van trainer Erwin van Oosten was het meest aanvallend. De malaise van Musselkanaal werd stereotiep uitgedrukt door compleet mislukte passes van Gerwin Schmitz en Sahetapy. De volley van Kayser na 28 minuten was niet veel beter, maar moest voor een poging doorgaan. De meeste opwinding van de eerste helft kwam voort uit een door Tom Rengers snel genomen vrije trap. Die bal was bedoeld voor de diepgaande Scherpen. Alleen dachten Schmitz en Sahetapy er over om de bal ook te pakken. Een kop-staart botsing was onvermijdelijk met Scherpen als slachtoffer. Hij moest gewisseld worden. Jordy Eggengoor was zijn vervanger. Brussen was blijkbaar iemand van de (zomer)tijd, want de beste man liet de tijd van blessurebehandeling voor wat het was en floot na precies 45 minuten voor rust.

Zoals die ook na minder dan een kwartier pauze weer voor de tweede helft floot. Een tweede helft die verder ging waar de eerste op hield, met slecht voetbal. Eggengoor kreeg al gauw geel, omdat hij weer eens verkeerd positie koos, Een supporter van Musselkanaal, die veel weg had van Robert Krops, dacht er heel anders over en vroeg om rood. Het was eigenlijk een wedstrijd die op een bloedloze 0-0 zou eindigen. Nog maar net dat gedacht hebbende viel de 0-1. Lennart Fehrmann kwam vanaf rechts met een voorzet die bij de bij de eerste paal opgestelde Springer voorbij gaat om uiteindelijk bij de tweede paal door Kayser te worden binnengewerkt. Of het nou verdiend was of niet. Er gebeurde tenminste iets. CEC was niet bij machte om de wilskracht die men de voorgaande thuiswedstrijden had op te roepen. Lauw loene was het meer. Het duurde tot aan de 83e minuut eer men weer in de buurt kwam van het doel van Sahetapy. De vrije trappen van Jos Prummel en Veenstra waren overduidelijk voor trainingen vatbaar. Nee, het gevaar kwam uit een serie corners.Waarbij die genomen werden door van de Berg het gevaarlijkst waren. Eggengoor probeerde uit de eerste om achter zijn standbeen langs te scoren. Uit de tweede kopte Rengers op de deklat. Ook de volley van Prummel belande op de deklat. Het zal wel onder de noemer Murphy’s law vallen. Brussen had het ook gezien en floot nu na 50 minuten af. Om zodoende CEC beroerd achter te laten( zelfs een barkeeper van dienst werd er beroerd van) wetende dat er in het grillige verloop van de resterende wedstrijden de instelling en mentaliteit van de wedstrijden tegen EMMS en WKE  aan te pas dient te komen om directe degradatie af te wenden. Voor Musselkanaal zijn het drie welkome punten om niet weer op herhaling te moeten. Komend weekend staat de derby tegen virtuele koploper Ter Apel op het programma. Daar hebben ze uit de uitwedstrijd nog goede herinneringen aan. CEC gaat op bezoek bij SVV in de hoop daar wel punten te halen. We zullen het zien beleven. 

LATER.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord