HODO maatje te groot voor Titan

ZZVV verslaat ook Hollandscheveld
1 april 2019
Knuppe opnieuw aan kop in Beltona Topscorer van de regio
1 april 2019

HODO maatje te groot voor Titan

Tekst: Marcel Uiterwijk

HODO heeft afgelopen zondag uitstekende zaken gedaan, zelf won de ploeg overtuigend tegen nummer drie Titan, dat met een 3-1 nederlaag weer naar huis werd gestuurd. Koploper Pesse liet een steekje vallen door met 1-1 gelijk te spelen tegen EHS’85, door deze resultaten blijft de strijd om de titel gaan tussen Pesse en HODO. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Titan werd er een pittig duel verwacht met de gasten. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er echter een duidelijke 3-1 einduitslag op het scorebord. Op de zege voor HODO viel weinig af te dingen, de gastheren waren vanaf het begin heer en meester op het veld. En alleen in de slotfase maakt HODO het onnodig spannend na de 2-1 aansluitingstreffer van Titan.

HODO begon uitstekend aan de wedstrijd, het zette direct druk op de achterste linie van Titan en dit leidde direct al tot een aantal uitstekende kansen. Deze waren echter niet aan HODO besteed, onder meer Jorn Smit en Stefan Kikkert hadden de score kunnen openen maar de kansen werden niet benut. Titan bracht aanvallend heel erg weinig, het werd in de eerste helft alleen gevaarlijk via spits Harmjan Moesker, maar zijn kopbal uit een corner trof geen doel. HODO vergat zich echter te belonen voor het goede spel in de beginfase en zo gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand richting de kleedkamers. Direct na rust was het wel raak voor HODO, Jorny Otten kopte een bal op de lat en de rebound was een prooi voor Patrick Timmerman. De spits stond op de juiste plek en hij maakte de bevrijdende 1-0 voor de thuisploeg. Titan liet heel weinig zien in deze wedstrijd, HODO was duidelijk de bovenliggende partij op het veld en het troefde de gasten op alle fronten af. Het duurde echter tot de 75e minuut tot het veldoverwicht ook tot uitdrukking kwam op het scorebord. De manier waarop dit gebeurde was echter van grote schoonheid, Stefan Kikkert zette goed door en hij schoot met een prachtig afstandsschot de bal achter Titan doelman Remon Poede. HODO stond verdedigend erg goed en gaf weinig kansen weg, toch kwam Titan weer terug in de wedstrijd toen Rick Hendriks in de 84e minuut de bal ietwat gelukkig voor de voeten kreeg en de bal achter HODO doelman Marcel Pol schoot voor de 2-1. Titan ging op jacht naar de gelijkmaker maar liet in de achterste linie veel ruimte voor de HODO aanvallers. Het was in de 92e minuut Marc ten Cate die de beslissing in de wedstrijd forceerde, zijn schot zou normaal gesproken een prooi moeten zijn voor doelman Remon Poede, maar een fout van de doelman betekende de 3-1 eindstand. Een nuttige en terechte zege voor HODO dat aanstaande zondag 7 april om 14.00 uur de thuiswedstrijd speelt tegen Wijster.

Man van de wedstrijd: Kelvin Peeks.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord