Zwaar gehavend DSC’65 strijdend ten onder

SVV’04 boekt overwinning op CEC
8 april 2019
Sweel in eigen huis de baas over Schoonebeek
8 april 2019

Zwaar gehavend DSC’65 strijdend ten onder

5-0 verliezen en dan toch met opgeheven hoofd van het veld stappen. Dat komt niet zo vaak voor. De manschappen van DSC’65 konden zichzelf echter weinig verwijten nadat Titan met ruime cijfers wist te winnen. Oefenmeester Richard Nieborg van de Dalerveense équipe moest flink puzzelen om een elftal binnen de lijnen te krijgen. Na 45 minuten was hij vanwege blessures ook al door de wissels heen en moest speler Thomas Meppelink noodgedwongen onder de lat plaatsnemen.

De krappe selectie van DSC’65 lijkt de laatste weken de bottleneck. Met een selectie van 15 spelers is elke blessure of schorsing in potentie een aderlating. Zondag waren van de 15 slechts 11 inzetbaar. Gelukkig kon Nieborg als altijd een beroep doen op het tweede elftal, waar Thomas Meppelink en Stan Tempels zich op verdienstelijke wijze beschikbaar stelden.

Niettemin geen eenvoudige puzzel om te leggen voor de trainer, die flink schoof in de opstelling tegen Titan, dat nog strijdt om promotie. Na een krap half uur moest Nieborg zijn puzzel alweer aanpassen, nadat de niet geheel fitte Boris Luttikhuizen zich moest laten vervangen. Even later verstapte doelman Dennis Schiphorst Haalweide zich op zeer nare wijze. Zijn enkel kreeg een lelijke oplawaai. De sluitpost besloot nog even door te gaan, maar aan alles was te zien dat de wedstrijd volmaken geen optie was.

Tot dan toe bood het gehavende DSC de thuisploeg Titan verdienstelijk partij. De mannen uit Nieuw-Weerdinge hadden moeite om gaatjes te vinden in de Dalervener defensie. Met een gezonde portie wilskracht bleef DSC aardig meedoen in het duel. Toch kon het niet voorkomen dat kort voor rust de bal toch langs de geblesseerde doelman Schiphorst Haalweide werd geschoten, die eerder nog op fraaie wijze een doelpoging onschadelijk had gemaakt. Even later kreeg invaller Thomas Meppelink de uitgelezen kans om de ploegen weer in evenwicht te brengen. Hij liep goed door op een diepe bal, waar de doelman op mistaste, maar zag zijn inzet op de lat belanden.

Na rust zag het publiek Meppelink niet meer in de spits, maar met de keeperhandschoenen van Schiphorst Haalweide terugkeren op het veld. De enkel van de goalie bleek flink gehavend en dus moest Meppelink als speler noodgedwongen op doel. Stan Tempels nam de positie van Meppelink in de aanval in.

De tweede helft restte er voor DSC helaas weinig anders dan beperkt houden van de schade. Dat lukte best aardig, maar doelman Dennis Schiphorst Haalweide werd node gemist. Meppelink deed wat hij kon, maar kon samen met de andere tien strijders in het veld niet voorkomen dat het nog 5-0 werd.

Met twee nieuwe blessures opnieuw flinke tegenslagen voor DSC’65. De ploeg toonde echter zondag ook over veerkracht en wilskracht te beschikken. Dat zal in de laatste fase van de competitie nog goed van pas komen om nacompetitie te ontlopen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord