Mariënberg trekt aan de langste Cake!

Samenvatting Hoogeveen zaterdag – SC Lutten
15 april 2019
Protos komt net tekort tegen SVV ’04
15 april 2019

Mariënberg trekt aan de langste Cake!

(Roodzwart wint ternauwernood met 0-1 van Kloosterhaar)

One down, Four to Go!In gewoon ABM, Algemeen Beschaafd Mainbargs, de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog kweet zich afgelopen zaterdag in Kloosterhaar uitstekend van haar eerste taak, van de in totaal vijf opdrachten.Nu nog maar 4 keer winnen en Mariënberg speelt ook volgend jaar gewoon 3e klasse.

Winst was geboden want DES Nijverdal zorgde voor een daverende stunt in Bergentheim en wist met maar liefst 4-0 te winnen van Banthum. Zelfs Juliana’32 won na lange tijd weer eens. Kortom, het was maar goed ook dat wij, zij het met minimale cijfers, wonnen van Kloosterhaar. Twee gehavende ploegen verschenen om half drie aan de aftrap bij de sympathieke scheidsrechter Djarno Brokelman uit Dedemsvaart.

Beide trainers moesten weer puzzelen met de opstelling. Ditmaal had oefenmeester Erik Drenthen van Kloosterhaar de moeilijkste puzzel toebedeeld gekregen. Waar Niels zijn spits na weken afwezigheid weer kon begroeten miste zijn collega Drenthen enkele spelbepalende basisspelers en vooral Mark Boshove, die er vorig jaar tegen Mariënberg nog vier keer doel trof.

Van goed voetbal was er dan ook geen sprake. 2 x 3 kwartier was het sappelen , zowel binnen als buiten de witte kalklijnen. Pas na een klein half uur voetballen was er wat noemenswaardig te melden. Kevin Bolks trof bijna doel, zijn bal was de keeper reeds gepasseerd maar werd nog vlak voor de doellijn in plaats van goal tot cornerbal gepromoveerd.

In de rust kwam het nieuws al binnen druppelen dat onze concurrent om de verfoeide Promotie/Degradatieplek verrassend met 0-1 voorstond in Banthum. Had Harrie nog iets tegoed van Banthum of zijn elftal gewoon DES te beter….? Gekheid natuurlijk, wij moeten zeker niet kijken of wijzen naar andere ploegen. Wij staan waar wij staan en daar zijn wij in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor.

Na een uurtje voetballen vond André Plaggenmars het genoeg. Hij torende bij een puntgave voorzet van Patrick Willems boven alles en iedereen uit en hij kopte strak de 0-1 tegen de touwen. Het bleef een beetje meer kommer dan kwel op de Polderhoek omdat beide ploegen gewoon niet wat beter op de mat konden brengen dan wat ze brachten….

De spanning bleef wel ongekend hoog. Omdat Mariënberg weigerde om de beslissende 0-2 achter de Kloosterhaarse doelman te schieten bleven de aanvallen van Kloosterhaar knarsentandend en achter in de keel gevaarlijk. Het was soms echt  vrouw en dan vooral de kinderen eerst….. Goed voetbal hoefde, werd ook niet gevraagd. Wat telde waren de punten, 3 graag

Na veel oh, ah’s en de nodige woorden die wij hier maar niet zullen herhalen floot scheidsrechter Brokelman voor het laatst. De gelukkigste ploeg won. De gemeende felicitaties van Kloosterhaar werden dankbaar in ontvangst genomen, zo zijn ze daar gewoon. Je vol stouwen met plakkies cake van Jonkeren en na afloop een fris biertje en wat mooi dom geouwehoer. Geen dubbele bodems in Kloosternarigheid wat voor ons Kloostervrolijkheid werd.

Nog 4 finales. Komende week is wederom winst geboden tegen Juliana’32 uit Hengelo.

(AD)

Opstelling: Thijs Altena, Roy Kelder, Dani van der Veen, Erjan Lamberink, Dennis van der Veen, Kevin Bolks (88. Bertin Veurink), Patrick Willems, Rolf Hofsink, André Plaggenmars (79. Ryan Buitenhuis), Wesley Willems, Brian Lamberink

Man van de Wedstrijd: Dennis van der Veen (Vlaggert Wim vond trouwens Dani….)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord