Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Sleen

Teleurstellend Schoonebeek verliest ook van onderaan staand Witteveense Boys
15 april 2019
Westerwolde zet ongeslagen reeks voort
15 april 2019

Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Sleen

Iedereen had zich feitelijk wel verzoent met het 0-0 gelijke spel wat er na dik 90 minuten spelen op het bord stond. De botsing tussen Lars de Groote van CEC en Jacques Koops van Sleen zorgde voor oponthoud waardoor scheidsrechter Wever extra tijd liet naspelen. Met één vingertje opgestoken gaf hij aan dat er dus één minuut bijkwam. Terwijl Koops met een tulband om het veld verliet zette CEC nog een keer aan. Dit resulteerde in twee corners. Uit die tweede corner kopte Michel Kingma de even zo zeer onverdiende als niet verwachte 1-0 achter keeper Thom Veuger. Dat dit ruim na de één minuut was die Wever aangaf zal iedereen bij CEC een vreugde zijn geweest. De laatste plaats werd ingeruild voor een plek die veilig zijn betekende. Sleen daarentegen belandde weer op de laatste plaats.

In iedere klasse zat verschil wat voetbal aanging. Ik zag zaterdagmiddag nog 5 minuten van Noordscheschut-HZVV op onze provinciale zender en dat moest 1e klasse niveau voorstellen. Was ook niet om aan te zien. Dus was de vertoning die CEC en Sleen op de mat legden plausibel genoeg voor derde klasse voetbal. Op een veld wat nog steeds niet was gerold( foei gemeente)floot scheidsrechter Wever uit Muntendam(vlakbij Bukumnai) voor het begin van een heuse degradatiekraker. Het eerste gevaar kwam van de kant van de thuisploeg. Kingma poogde om buitenkant voet de vrije trap van Mark van de Berg binnen te werken. Veuger redde de situatie. De scheids had een drukke middag, want de bal ging vele malen heen en weer waarbij er in het begin situaties waren waarbij de supporters van Sleen zich afvroegen waarom er geen kaarten werden gegeven. Maar Wever floot degelijk, alleen vergat hij, ondanks zijn soepele loopstijl, de diagonaal af te maken en volledig te vertrouwen op zijn assistenten langs de kant. Een misvatting, zeker op dit niveau. Vooral de tweede helft had dit voor Sleen consequenties. Zo ver waren we nog niet. Bij Sleen was men fan van Mahad Abdi. De frele linksbuiten werd keer op keer gezocht. Er was zelfs een situatie waarin een supporter van Sleen riep dat ze Abdi moesten aanspelen terwijl de speler in balbezit met de rug op 40 meter van hem stond. Je kon het ook overdrijven. Rechtsback had het moeilijk tegen hem, maar doordat Abdi consequent op links bleef spelen waren de acties niet verrassend meer. Na dik 25 minuten maakte Eggengoor een overtreding op Abdi en liet zich nogal snuivend uit over de scheids. U kunt het resultaat van die actie later in de wedstrijd wel raden. Vlak daarvoor had Leon Harms de kans om de ploeg van trainer Erwin van Oosten op voorsprong te schieten. De pass van Nick Veenstra was op maat, maar de controle van Harms was slecht. ook zijn kans vijf minuten daarna was niet aan hem en de rest van CEC besteed, want op de redding van Veuger reageerde niemand. Zo was CEC dus het gevaarlijkst en gokte Sleen op de counter. Daaruit kwam niks voort zodat de 0 van Sleen zijn kant bij rust logisch was. CEC had niet op die 0 hoeven staan, maar dan moet je uiteindelijk wel wat benutten. Ook Fabian Scherpen lukte dat niet, want ook hier lag Veuger in de weg. Uit de daaruit gekregen corner kopte Ruben Bergman bij de eerste paal naast. Tien minuten voor rust kopte Bergman uit een identieke situatie nogmaals naast. Scherpen had toen het veld al verlaten met een blessure. De Groote was zijn vervanger. Veuger kreeg dus genoeg te doen, want ook de al dan niet zo bedoelde boogbal van Mike Grummel werd door hem vakkundig verwerkt tot corner. In de laatste minuut van de eerste helft was hij wel al gepasseerd alleen speelde Harms de bal te ver voor zich uit om te kunnen scoren. Zo bleef het dus bij rust 0-0.

De tweede helft begon weer mooi op tijd en CEC kwam over links via van de Berg. Zijn voorzet belandde bij Grummel die Harms bediende. Zijn frommelbal ging voorlangs. Drie minuten later was het Sleen die scoorde. Via een goede aanval over Patrick Zijnge en Abdi scoorde Wouter Elting. Alleen assistent-scheidsrechter Pascal Mulder dacht daar anders over. Hij vlagde voor buitenspel en zoals ik al zei Wever nam dat blindelings over. Had hij zelf drie meter doorgelopen had hij het zelf kunnen constateren dat het geen buitenspel was. Sleen deed dus wel degelijk mee. Het spel bleef van het principe spel en uitvoering zonder idee. Aanvoerder Tim Nikken van CEC riep na een aanval van zijn kompanen “we hadden al 5x kunnen schieten”. Tja, dan hadden ze dat maar moeten doen Tim. Abdi schoot wel na al weer een kwartier spelen, maar tot resultaat leidde het niet. Wat wel resultaat had was het wegtrappen van de bal door Eggengoor. Die kreeg daarvoor zijn gebruikelijke gele kaart. De botsing tussen Kingma en Jesmer Warmolts na zo’n twintig minuten spelen in de tweede helft was eigenlijk symptomatisch voor de wedstrijd. Beide spelers konden hun bijdrage aan de clash vervolgen. Vlak na die botsing kreeg Sleen een vrije trap op ongeveer 25 meter van de goal. Alle ogen van Sleen zijn dan gericht op Mark Dekker. Alleen voor hem en alles wat Sleen ademde ging zijn bal over de kruising en de rest van de goal. Het paniekvoetbal hobbelde letterlijk en figuurlijk voort. Spelers deden naar mogelijkheden wat ze konden. Zo ging Bergman als stijf links  opeens rechtsbuiten lopen. Er zal een reden voor zijn geweest, maar welke?. Twaalf minuten voor het officiële einde van de wedstrijd was er een kans voor Jeroen Mens van Sleen. Net als vlak na rust liet scheidsrechter Wever zich in de luren leggen door het vlagsignaal van Mulder. Mens stond never en nooit geen buitenspel, maar Wever nam het signaal, weer, over. Wever gaf nog geel aan Nikken voor het vroegtijdig betreden van het veld en ook Rogier Buls(Sleen) kreeg die kleur te zien. De wissels aan beide kanten sorteerden ook geen effect. In de derde minuut van de blessuretijd verloor Hayri Heling de bal. Ja achter het standbeen langs was ook niet voor iedereen weggelegd. Die bal werd opgepikt door van de Berg en zijn voorzet werd gemist door Kingma gemist. Zo leek het dus op 0-0 te eindigen. Een stand die recht deed aan de wedstrijd. Tot de reeds benoemde botsing voor uitstel zorgde en er niet één maar twee minuten werd doorgespeeld. Met grote gevolgen dus; 1-0. Zo waren de druiven voor Sleen dus zuur en viel er bij CEC een loden last van de rug. Wat het allemaal voor gevolgen op langere termijn heeft? Dat is in deze klasse niet te zeggen. Voor dit moment was het voor CEC wellicht de strohalm om vast te pakken en voor Sleen een k..moment. 

LATER.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord