Westerwolde zet ongeslagen reeks voort

Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Sleen
15 april 2019
Spanning terug in top Beltona Topscorer van de regio!
15 april 2019

Westerwolde zet ongeslagen reeks voort

WESTERWOLDE ZET ONGESLAGEN REEKS VOORTWesterwolde heeft zondagmiddag in Assen tegen het plaatselijke FC Amboina de vijfde overwinning op rij weten te behalen. Zonder zelf al te goed te spelen en ondanks het missen van de vele honderd procent kansen die het team zich wist te creëren, waren de mannen van trainer Lars van Ravenhorst toch net een maatje te groot voor het door ziekte en blessures geplaagde FC Amboina. Na de 2 – 1 thuisoverwinning in december van het vorig jaar, lieten de Vlagtwedders op deze zonnige zondagmiddag in april hun tegenstander met dezelfde score opnieuw met lege handen achter. Door deze kleine overwinning blijft Westerwolde op de tweede plaats in de ranglijst staan, een plaats die uiteindelijk van belang kan zijn voor het spelen van nacompetitie.

Ook in deze wedstrijd kende Westerwolde weer een flitsende start. Al in de tweede minuut glipte middenvelder Frank Riks op behendige manier over de linkerflank langs zijn directe tegenstanders en legde de bal vanaf de achterlijn keurig terug op de vrijstaande Joan Solano. Deze wist met de geboden kans wel raad en schoot vanaf zeven meter de bal beheerst in het doel: 0 – 1. FC Amboina wist nu wat haar te doen stond en uit alle macht probeerden de mannen van trainer Sam Saptenno de gelijkmaker te forceren. Het nieuwe centrale duo van Westerwolde in de personen van aanvoerder Rudolf Riks en Elroy v.d. West liet echter weinig doelrijpe kansen toe of het ontbrak de Assenaren aan de nodige nauwkeurigheid. Wat van de kant van Westerwolde volgde was een legio aan uitgespeelde doelpogingen, maar niemand van de voorwaartsen slaagde erin de bal binnen de palen van het FC Amboina-doel te krijgen. Na ruim vijfenveertig minuten voetbal stuurde de deze middag enigszins warrig fluitende arbiter Macbean de tweeëntwintig spelers met een 1 – 0 voorsprong voor Westerwolde naar de welverdiende thee.

In de tweede helft viel al snel de gelijkmaker te noteren. In de 50e minuut was het invaller Sjonnie Kleef die namens FC Amboina vanuit een klutssituatie, ontstaan vanuit een vrije trap vanaf het middenveld, de bal onberispelijk achter doelman Hebers van Westerwolde schoot: 1 – 1. Westerwolde zat echter niet bij de pakken neer en toog onverminderd met soms snelle aanvallen richting het doel van FC Amboina. Uit een aanval uit het boekje wist Jeremy Hekman de Vlagtwedder formatie al in de 56e minuut opnieuw op voorsprong te zetten. Een lage voorzet op maat van andermaal Frank Riks, die precies tussen de keeper en de verdediging van FC Amboina viel, werd door de spits op juiste waarde geschat waarna hij de bal op eenvoudige wijze kon binnen tikken. In het verdere verloop van deze speelhelft had ook FC Amboina nog een aantal grote kansen, maar handelend optreden in een aantal situaties van doelman Hebers voorkwam erger voor Westerwolde, terwijl de ploeg zelf ook genoeg kansen had de score uit te bouwen. Maar onder andere Joan Solano, René v.d. Laan, Jeremy Hekman, Kevin v.d. Laan (vrije trap op de lat) en Mark Geukes (na een misser van de keeper) slaagden er niet in het leer in het doel te laten verdwijnen. Na ongeveer honderd minuten voetbal bleef er dan ook een 2 – 1 overwinning voor Westerwolde in het notitieboekje van de scheidsrechter staan, waarin ook twee namen van de thuisploeg en drie namen van Westerwolde wegens het ontvangen van een gele kaart te vinden waren.

Door deze nuttige zege heeft Westerwolde de aanval van een aantal concurrenten op de tweede plaats vooralsnog weten af te slaan. Voorlopig heeft het team twee en vijf verliespunten minder dan de teams op de derde en vierde plaats, respectievelijk Smilde ’94 en Sellingen. Met het oog op de komende zaterdagavond (20 april) te spelen thuiswedstrijd tegen streekgenoot Wedde natuurlijk een mooi vooruitzicht. Maar ook in de strijd om de derde periodetitel doet het Vlagtwedder team met twaalf punten uit vijf gespeelde wedstrijden nog prima mee. Met nog vijf wedstrijden te spelen bestaat er voor Westerwolde de mogelijkheid de competitie op een mooie en succesvolle manier af te sluiten. Trouwens, de wedstrijd aanstaande zaterdag begint om 19.00 uur en wordt uiteraard gespeeld op sportpark De Barlage in Vlagtwedde.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom – Elroy v.d. West – Rudolf Riks – Jarno v.d. Laan – Mark Geukes – Kevin v.d. Laan (65e min. Peter Beens) – Frank Riks – Jeremy Hekman (65e min. Rik te Velde) – Joan Solano – René v.d. Laan (80e min. Thorben Hulsman)

Amusementswaarde: 6                                                       Toeschouwers: 40

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord