Westerwolde lijdt zure nederlaag in Midwolda

Hoogeveen heeft titelkansen niet meer in eigen hand
29 april 2019
Knuppe ruim aan kop in Beltona Topscorer van de regio
29 april 2019

Westerwolde lijdt zure nederlaag in Midwolda

Eigenlijk had de kop van dit verslag ook kunnen luiden: “Westerwolde verliest van MOVV-spits Jordi Blaauw en zichzelf”. De veelscorende spits van de rood-zwarten uit Midwolda was ook deze speelmiddag weer het goudhaantje voor de ploeg van trainer Peter Ernst en dus een ware plaaggeest voor de Vlagtwedders. Met drie typische spitsengoals leidde hij zijn team eerst naast en uiteindelijk langs Westerwolde, dat deze middag andermaal een gebrek aan scorend vermogen toonde. Dat het vierde doelpunt van MOVV een eigen doelpunt was, kan als een kleine illustratie worden beschouwd van het feit dat de Vlagtwedders deze middag een groot deel van de wedstrijd meer tegen zichzelf voetbalden dan tegen de tegenstander. Na een prima eerste half uur dolf de elf van de ontbrekende trainer Lars van Ravenhorst een enigszins onthutsend onderspit (4 – 2) tegen het voorbeeldig strijdende MOVV.

In het eerste half uur van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Leo Teuben en Martin Boer, die deze middag de honneurs bij de Vlagtwedders waarnamen. Twee prachtige doelpunten zetten de tot op dat moment degelijk spelende gasten op een 2 – 0 voorsprong. Na een subliem hakballetje van Joan Solano joeg Mark Geukes vanaf een meter of dertien de bal in de 20e minuut onhoudbaar voor doelman Froma in de bovenhoek. Vijf minuten later was Solano opnieuw de verdedigers van MOVV te slim af en vanaf de rand van het strafschopgebied lepelde hij op bekwame manier de bal over de goalie van MOVV heen: 0 – 2. Hierna vielen er nog diverse kansen voor Westerwolde te noteren, maar het “probleem” van de laatste weken van de Vlagtwedders etaleerde zich in de rest van dit eerste bedrijf nog eens overduidelijk. Het lukte zowel de aanvallers als de middenvelders niet de bal langs de deze middag uitstekend keepende doelman Froma van MOVV te krijgen. Nadat Jordi Blaauw al een paar keer zijn individuele kwaliteiten had laten zien, wist hij uit een strakke voorzet van Davey Ottema vanaf links in de 37e minuut de bal koppend op een geplaatste manier in de verre hoek te werken: 1 – 2. Deze aansluitingstreffer gaf de thuisploeg weer de nodige moed en met enig kunst en vliegwerk kon Westerwolde de in de lucht hangende gelijkmaker voorkomen. Scheidsrechter van Leeuwen – vorige week nog de meest besproken man bij Nieuweschans tegen Farmsum, maar die vanmiddag gelukkig wel weer aan de aftrap stond – stuurde beide teams na een goede eerste helft met een 2 – 1 voorsprong voor Westerwolde naar de thee.

Zonder de gewisselde Joan Solano kwam Westerwolde in de tweede helft ook al vrij snel onder druk te staan. Een niet al te beste doeltrap van keeper Henk Hebers en de matige manier waarop deze bal door de verdediging van Westerwolde werd verwerkt, gaven Blaauw de vrije doortocht richting het doel van de tegenstander. Beheerst schoot hij in de 50e minuut de bal laag in de verre hoek. Niet lang daarna tekende de blonde spits, die met name uitblonk door vooral steeds aanvallend in de goede positie te komen, voor zijn vierentwintigste treffer van dit seizoen. Ook nu gaf hij op beheerste manier doelman Hebers het nakijken: 2 – 3. Westerwolde wilde wel, maar kwam niet verder dan een aantal kleine kansen , maar soms met enig geluk voorkwamen de verdedigers van MOVV en doelman Froma dat Westerwolde op gelijke hoogte kwam. Na het eigen doelpunt van Westerwolde, waarbij een corner door doelman Hebers verkeerd werd beoordeeld en de bal ongelukkigerwijs in het eigen doel werd gewerkt en door het uitvallen van Rik te Velde was het over en uit voor Westerwolde. Door de blessure van Te Velde kwam het team van aanvoerder Rudolf Riks de laatste tien minuten zelfs nog met een man minder te staan, omdat er niet meer gewisseld kon worden. Een zure nederlaag dus voor de nog steeds op de tweede plaats staande Vlagtwedders. Jammer was het dat Kevin v.d. Laan al voor de zoveelste keer in het boekje van de scheidsrechter verdween, waardoor hem waarschijnlijk opnieuw een schorsing boven het hoofd hangt.

Met nog drie wedstrijden te gaan houdt Westerwolde nog steeds zicht op de felbegeerde tweede plaats in de eindstand. Mocht concurrent Sellingen echter volgende week zondag haar inhaalwedstrijd in winst weten om te zetten, dan passeert het Westerwolde op de ranglijst en zullen de laatste drie speelrondes van de competitie een uiterst spannend verloop kennen in de strijd om de derde periodetitel en de tweede plaats op de ranglijst. Westerwolde kan eerst volgende week zondag in hun speelvrije weekend toezien hoe de belagers het er dan vanaf brengen.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom (65e min. Jarno v.d. Laan) – Henri Boekelo – Rudolf Riks – Elroy v.d. West – Frank Riks – Kevin v.d. Laan (65e min. Merijn te Velde) – Mark Geukes – Joan Solano (46e min. Jeremy Hekman) – Rik te Velde – René v.d. Laan Amusementswaarde: 7                                               Toeschouwers: 70

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord