Door de ogen van Bertjan Smit: WKE ’16 – vv Sleen

SVV’04 verliest door de weeks van Ruinerwold
2 mei 2019
Topper in 5E: Zwartemeerse Boys – Weiteveense Boys
2 mei 2019

Door de ogen van Bertjan Smit: WKE ’16 – vv Sleen

Op de dag van de arbeid speelde koploper WKE’16 thuis tegen rode lantaarndrager Sleen. In de landen rondom ons heen is deze dag een vrije dag en gekeken naar de wedstrijd was het dat hier ook. Zeker voor de thuisploeg van trainer Jouke Jan Meertens. Zonder zich noemenswaardig te moeten spannen werd Sleen dieper op de laatste plaats gezet middels een, niet eens geflatteerde, 7-0 overwinning. Het bracht de ploeg van de Sluisvierweg niet alleen de drie punten, maar ook een periodetitel. Als ze die nog nodig hebben in de reis die promotie heet.

7-0 dus. Vooraf was het al Davis tegen Goliath en dat bleek gedurende de wedstrijd. Al dien ik wel te zeggen dat Sleen zijn uiterste best deed en naar vermogen speelde zonder over de schreef te gaan. Dat klinkt gek als je met 7-0 aan de kant word geschoven doch de ploeg van trainer Reinoud Haak probeerde daar waar mogelijk te voetballen. Dat kon ook, want WKE zette niet vroeg druk . Het verschil zit natuurlijk ook in vertrouwen. Daar waar de trotse koploper er misschien wel van overloopt is die bij Sleen vaag te zoeken. Dit resulteert dan bij spelers van de thuisploeg tot acties en passes die die boven de kwaliteit van spelers uitstijgt en bij Sleen tot éénzelfde acties waarbij spelers hopen dat ze er goed aan doen het zo te doen. Paniek neemt dan wel eens de overhand. Met een gemiddelde leeftijd van 22,5 jaar zou het mooi zijn om nog een seizoen derde klasse te mogen spelen, maar ben er bang voor. De kansloze missie voor de bezoekers uit Sleen kreeg zijn vorm al in de 5e minuut. Lorenzo Hindriks speelde vanaf rechts frank en vrij en zette voor alwaar Ferdy Poelman de bal tegen de lat knalde. De toon was gezet. Het was wachten op de eerste goal. Die viel na 16 minuten. De zoveelste pass van achteruit werd door Jesmer Warmolts slecht met de borst gecontroleerd waarna Henk Bakker de bal gretig overnam en evenzo binnen knalde. Zoals al gezegd Sleen probeerde het. Het duurde tot de 23e minuut alvorens ze in de buurt van keeper Wim Kok kwamen, maar een corner leverde het wel op. De collega van Kok aan de andere kant, Kristian Ludwig, redde vlak daarna prachtig op een volley van Bakker. Om vlak daarna bij een corner dusdanig geraakt te worden dat hijzelf even gered moest worden. De naast mij staande supporters wisten dat het niet verkeerd kon gaan. Op een lange bal van achteruit riep iemand cynisch van “goeie bal”.  Arjan Goeree zag er toch wel heil en troefde Bouke Scholten af.en kreeg als beloning een corner. Dat was het wat Sleen betrof. WKE kon voor rust al op 2-0 komen, maar de actie van Poelman met tunnel bij Mark Dekker werd van richting veranderd en uit de voorzet van Bouke Scholten kopte Harold Wolters in geheel vrije positie slecht over. Zo bleef het bij rust 1-0.

Voor rust riepen de naast mij staande supporters al dat het na rust 4 a 5-0 zou worden. Ze spelen dan richting de Sluisvierweg Spionkop(kantine) en dat zou helpen. Ze hadden gelijk. Net op het moment dat ik mij afvroeg waarom Bakker met zijn geweldige traptechniek de corners niet neemt was het antwoord daar: Lorenzo Hindriks kon het ook. Uit zijn corner liet Bakker de bal lopen kopte Poelman de 2-0 binnen. Het bleef eenzijdig, want ondanks de goede wil kwam Sleen er niet aan te pas. Je moet dan al hopen op een scenario zoals dar s’middags in de Belgische bekerfinale afspeelde, maar ook dat was teveel gevraagd. Het was gewoon wachten en kijken hoeveel het zou worden. Ludwig kreeg nog wel zijn momenten. Hij redde prima op een schot van Harold Wolters en ging al blunderend met geluk vrijuit op een kopbal van Bakker. Het schot van Bakker bijna direct daarna heeft hij alleen gehoord. Maar die ging op de paal. Net op het moment dat Meertens een dubbele wissel klaar had staan viel de 3-0 door Harold Wolters, Het was gelijk zijn laatste actie als ook die van Harm Hindriks. Jozef Brink en Hendrik Gustin waren de vervangers. Brink liet direct van zich zien. Een aanval die hijzelf opzette kreeg met zijn voorzet de bal bij Bakker die de 4-0 aantekende. Als aanvaller moet je soms egoïstisch zijn. Bakker liet het zien terwijl het niet kon en Poelman deed het niet daar waar het moest.  Hiërarchie misschien? Poelman liet Bakker zien wat hij bedoelde en bediende Gustin op maat en die maakte er 5-0 van. In de 84e minuut scoorde Bakker ook nog zijn derde en WKE’s 6e van de avond. Sleen deed vier minuten voor het einde middels een schot van Jeroen Mens nog enigszins van zich spreken. Het hielp niet. Integendeel het werd ook nog 7-0. De ook ingevallen Jan Scholten veld uiteindelijk het oordeel over Sleen.

Zo won WKE dus vrij eenvoudig en werkte het aan het doelsaldo. Of dat nodig is betwijfel ik. Al moet ik wel zeggen dat ook WKE een achilleshiel heeft. Dat kan een zekere mate van overmoedigheid zijn, maar ook voetballend. Alleen was Sleen er niet toe in staat om als de mythologische figuur Paris op te treden. Misschien dat het Musselkanaal op Bevrijdingsdag wel lukt. Zo niet, dan kan de prijs voor de kampioens-dvd 17/18 in prijs naar beneden, want de dvd van seizoen 18/19 komt als maar dichterbij. Sleen rest nog vier finales om niet rechtstreeks te degraderen. Op basis van het vertoonde van vanavond zou het terecht zijn om er niet in één keer uit te gaan. Maar ja, dat is alleen op basis van vanavond.

LATER

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord