DSC’65 oogst lof, maar geen punten tegen koploper

Dalen trekt aan het langste eind bij SVV’04
6 mei 2019
Spanning terug in top 3 in strijd om ‘Beltona topscorer van de regio’
6 mei 2019

DSC’65 oogst lof, maar geen punten tegen koploper

DALERVEEN – DSC’65 strijdt tegen degradatie, maar heeft zondag tegen koploper Pesse laten zien dat het niet de mindere hoeft te zijn. In eigen huis bood de thuisploeg de lijstaanvoerder  negentig minuten lang prima partij. Aan het eind stonden de groenwitten desondanks toch met lege handen. Uit een eenvoudig gegeven vrije trap wist Pesse de enige goal van de middag te scoren.

De manschappen van DSC’65 stonden voor de gelegenheid onder de hoede van trainer Daan Lelieveld die de honneurs waarnam voor Richard Nieborg, die een weekendje er tussenuit was. Vanaf de eerste minuut wist DSC het de fiere koploper uit Pesse lastig te maken. De bezoekers waren duidelijk zoekende naar spaarzame gaatjes in de hechte organisatie van de Dalerveners. 

Dat bleek niet eenvoudig. De eerste aardige kans was zelfs voor DSC’65. Stijn Keen schampte een vrije bal van Thijs Meppelink met zijn hoofd en zag zijn inzet rakelings naast gaan. Aan de andere kant werd een voorzet hoog over het doel van Martijn Mepschen gevolleerd.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor DSC’65, maar toen de leidsman enigzins makkelijk besloot de bal klaar te leggen voor een vrije trap op de rand van de zestien, ging het toch mis. De muur moest op afstand, goalie Mepschen trachtte hem vanaf de paal weer goed neer te zetten. Het fluitje klonk echter al en Mepschen kon niet meer tijdig de goede hoek bereiken. Een cadeautje van de verder prima acterende scheidsrechter dat door de koploper dankbaar werd uitgepakt.

Zo werd met de 0-1 stand de kleedkamer opgezocht. Na rust bleef DSC knokken voor de gelijkmaker. Maar kansen waren schaars. Zowel DSC’65 als Pesse had moeite om mogelijkheden te creëren. Totdat Pesse plots uit het niets een penalty kreeg toegewezen. Goalie Mepschen wist zijn ploeg echter met een katachtige reflex in de wedstrijd te houden en dus bleef er hoop gloren voor de thuisploeg.

Die hoop resulteerde nog in twee goede mogelijkheden. Eerst vond invaller Lars de Jonge de doelman op zijn pad nadat hij deze met een strakke schuiver trachtte te passeren. Even later wist de doelman ook een kopbal van Yannick de Zoete een voorzet van dezelfde De Jonge te pareren. Het bleef spannend tot het eind, maar meer dan lof wisten de Dalerveners niet meer te oogsten.

DSC heeft nog 4 wedstrijden om nacompetitie af te wenden. Voor Pesse wacht een verbeten strijd met HODO om het kampioenschap.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord