SC Angelslo pakt volle winst bij Nieuw Balinge

Protos overtuigd langs Twedo
6 mei 2019
Samenvatting Hoogeveen – Purmersteijn
6 mei 2019

SC Angelslo pakt volle winst bij Nieuw Balinge

SC Angelslo begint sterk aan de wedstrijd met goed positiespel en hoog tempo. Nieuw Balinge speelt zo als verwacht veel lange ballen op spits Dennis Tump. In de eerste 15 minuten krijgt Angelslo al meerdere mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar Nils Tuijn en Dennis Gossen stuiten op doelman Rick Kalsbeek. In de 23e minuut krijgt ook Nieuw Balinge een grote kans uit een vrije bal van Erwin Smale maar zijn schot wordt door doelman Jarno Brands uit de hoek getikt. Beide ploegen krijgen hier en daar nog wat mogelijkheden maar de teller blijft op 0-0 na 45 minuten. Na de rust gaat SC Angelslo door met druk zetten op Nieuw Balinge en krijgt meerdere kansen op te scoren maar keeper Kalsbeek staat geweldig te keepen. De thuisclub blijft gevaarlijk met de lange bal en SC Angelslo moet oppassen achterin als na 20 minuten in de 2e helft ook Nieuw Balinge wat meer kansen krijgt om te scoren. SC Angelslo heeft het moeilijk nu en moet ook even terug als Nieuw Balinge vol op de aanval gaat en beter gaat spelen. In de 77e minuut krijgt Dennis Tump een grote kans maar ook Doelman Jarno Brands staat geweldig te keepen en geeft niets weg deze middag. SC Angelslo gaat nu ook lange ballen spelen en wordt weer wat sterker. Als Nils Tuijn in de 80e minuut alleen op keeper Kalsbeek afgaat lijkt de wedstrijd beslist maar hij krijgt ook deze kans niet in het doel. Het lijkt op een gelijkspel uit te lopen met een hoofdrol voor beide keepers, maar in 90e minuut krijgt SC Angelslo nog één kans en het is toch Nils Tuijn die zijn schot over de doellijn ziet rollen en de wedstrijd beslist. Al met al een terechte en belangrijke overwinning voor SC Angelslo die hiermee 2 plaatsen omhoog gaat in de 4e klasse E.

                                                                                                  Wietze de Jong.   

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord