Belangrijke punten voor DSC’65 in strijd om handhaving

SC Angelslo in slotfase onderuit tegen CSVC
13 mei 2019
SVV’04 doet zichzelf tekort
13 mei 2019

Belangrijke punten voor DSC’65 in strijd om handhaving

DALERVEEN – Met vier punten in vier dagen tijd heeft DSC’65 belangrijke zaken gedaan in de strijd om nacompetitie te ontlopen. Nadat donderdag in Nieuw-Dordrecht met 2-2 gelijk was gespeeld tegen DVC’59, werd zondagmiddag in eigen huis Wijster met 4-2 aan de kant gezet. Met nog twee wedstrijden voor de boeg blijft het onderin de vierde klasse ongemeen spannend. Voor de laatste plek in de nacompetitie komen nog vier ploegen in aanmerking.

Ad interimoefenmeester Daan Lelieveld van DSC’65 zag zijn ploeg in de aanloop naar de cruciale slotfase van de competitie zelfvertrouwen tanken. Tegen DVC toonden zijn manschappen veerkracht na een vroege achterstand en leek de ploeg lang op weg naar de zege na doelpunten van Thijs Meppelink en Yannick de Zoete. Op knullige wijze moest echter toch nog de gelijkmaker worden geïncasseerd, waardoor met een punt genoegen moest worden genomen. 

Die domper werd zondag snel, heel snel, weggespoeld. Na amper 20 minuten voetbal had DSC’65 de bezoekers uit Wijster flink op de pijnbank gelegd. De thuisploeg schoot uit de startblokken en nadat eerst enkele aardige mogelijkheden onbenut bleven, was het Lars de Jonge die de ban wist te breken met een fraaie schuiver in de linkerhoek. Kort daarop wist dezelfde De Jonge de rappe Yannick de Zoete te lanceren. Oog in oog met de doelman bleef de aanvaller koel en verdubbelde hij verdiend de marge voor de groenwitte équipe uit Dalerveen.

De gasten uit Wijster, ook nog niet helemaal zeker van directe handhaving, leken geen vat te krijgen op de bewijsdrang van DSC en nog voor rust werd dat bevestigd nadat Yannick de Zoete opnieuw mocht juichen. Deze keer mocht hij aanleggen vanaf elf meter, omdat Thomas Meppelink gevloerd werd door de doelman.

Met een 3-0 ruststand leek er geen vuiltje aan de lucht voor DSC. Toch wist Wijster vanuit de kleedkamer het duel enigszins te kantelen. De thuisploeg moest in de beginfase van de tweede helft in het defensief. Na een kwartiertje spelen bleek de nul niet houdbaar, toen een hoekschop door Wijster werd binnengeknikt. Het bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar DSC toonde opnieuw dat het daar goed mee om kan gaan. Nadat de doelman van Wijster opnieuw in de fout ging en deze keer Yannick de Zoete onderuit haalde in de eigen zestien ging de bal opnieuw op de stip. Bovendien moest de doelman met zijn tweede gele kaart vervroegd de douches opzoeken. De penalty was opnieuw voor De Zoete, die met een bekeken schot de marge weer naar drie doelpunten tilde.

In de slotfase probeerde Wijster er met 10 mensen en ondanks de forse achterstand nog een echte wedstrijd van te maken. Waarvan akte. De gasten kwamen ook nog terug naar 4-2, via een kopbal. Ondanks kansjes over en weer, waarbij de grootste misschien wel voor de prima acterende DSC-invaller Mark Vester was, bleef het daarbij.

Met EHS’85, Schoonebeek (ook 23 punten) en Wijster (25) gaat DSC’65 de laatste 2 wedstrijden van het seizoen uitvechten wie het laatste ticket voor de nacompetitie moet ontvangen. Aanstaande zondag wacht voor DSC’65 daarom een belangrijke pot thuis tegen EHS. Wijster ontvangt dan thuis DVC’59.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord