Herman Schonewille nieuwe trainer ZZVV

Dames Twedo en SVV’04 volgend seizoen als Vrouwen 1 de competitie in
16 mei 2019
VV Hoogeveen Vrouwen 1 zoekt enthousiaste, gemotiveerde speelsters
16 mei 2019

Herman Schonewille nieuwe trainer ZZVV

ZUIDWOLDE – Herman Schonewille wordt de nieuwe hoofdtrainer van ZZVV. Schonewille is in het huidige seizoen nog de assistent van scheidend trainer Rick Mulder. Het is voor de 34-jarige Schonewille de eerste klus als hoofdtrainer bij een eerste elftal.

Geen periode van voorstellen en de groep leren kennen dus voor Schonewille die in het seizoen 2018/2019 als assistent werkzaam is in Zuidwolde. Het maakte de keuze voor de inwoner van Hoogeveen makkelijker. “Het afgelopen seizoen hebben Rick en ik samengewerkt, dat was voor mij een heel goed leerjaar. Hij heeft als trainer met een TC1-diploma heel veel impact op mij gehad, daar heb ik heel veel van geleerd. Het heeft mij de mogelijkheid gegeven me binnen de club te profileren.”

Met het vertrek van Mulder moest er een nieuwe hoofdtrainer worden gezocht en ook aan Schonewille werd gevraagd wat hij het komende seizoen wilde doen. ‘Rick ging weg en toen is mij gevraagd wat ik wilde doen, dat was dit. Ik heb gezegd dat ik dolgraag voor het hoofdtrainerschap zou gaan. Ik heb een gesprek met het bestuur en de selectie gehad, een presentatie gehouden en uiteindelijk zijn we er samen uitgekomen. De ambitie om hoofdtrainer te worden heb ik altijd gehad, maar ik kon het toen niet combineren met mijn werk, daarom heb ik toen gekozen voor het assistent-trainerschap. Nu de kans zich voordoet, pak ik die met beide handen aan.”

Perspectief voor het komend seizoen ziet Schonewille meer dan genoeg. “Er gaan wat jongens weg maar er komen ook heel wat talentvolle jeugdspelers bij. Paul Bos hebben we het grootste gedeelte van het seizoen gemist door blessures en zijn stage in Curaçao, die komt neem ik aan weer helemaal fit terug. Ik denk dat we dan weer om de bovenste plaatsen mee kunnen spelen. De grootste uitdaging waardoor we nog beter kunnen worden zal liggen in het geconcentreerd blijven tijdens de hele wedstrijd. Daar gaan we aan werken.”

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord