Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Ruinen

Westerwolde niet opgewassen tegen HOC
20 mei 2019
Nog één ronde te gaan in Beltona Topscorer van de regio!
20 mei 2019

Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Ruinen

Als er nou niks meer was waar men voor spelen moest is de uitslag simpel verklaarbaar, maar er was toch nog wel degelijk iets van belang. Beide ploegen waren nog niet veilig en zijn dat theoretisch nog steeds niet, maar wat er met Ruinen in de tweede helft gebeurde is iets uit de categorie onverklaarbaar. Tja, het was mooi weer, maar om je dan zo te laten afslachten. Het werd voor de ploeg uit Emmercompascuum een eclatante 7-0 overwinning. Volgens mij wel verdiend.

Beide ploegen waren dus nog niet veilig. De eerste 32 minuten van het Snollebollekes-voetbal liet ook zien dat beide ploegen dat belang wel doorhadden. De ploeg van trainer Johnny Wassenaar begon het felst aan de wedstrijd en vroeg na 7 minuten om een strafschop bij scheidsrechter Jaap Hansen. Rody Lunenborg werd licht getoucheerd door Reinier Pruim en ging liggen in de zestien. Hansen floot niet. Als hij hem wel op de stip had gelegd had niemand iets kunnen zeggen. Zo kropen Pruim en heel CEC dus door het oog van de naald. Bij CEC had trainer Erwin van Oosten Mark van de Berg links op het middenveld geposteerd. Van de Berg is gezegend met een mooie linker, maar de eerste twee vrije trappen die hij nam waren dat kaliber onwaardig. Na een klein kwartier kon Lunenborg vrij doorlopen naar keeper Gerben Springer. In plaats daar van speelde hij de bal veel te vroeg breed op Jurgen Hoorn waardoor de kans al om zeep geholpen werd. Vlak daarna moest van Oosten gedwongen wisselen, want Jordy Eggengoor was dusdanig geblesseerd dat hij vervangen werd door Jos Prummel. Het voetbal bleef wel gelijk bij CEC en dat hield vooral in dat het middenveld heel vaak werd overgeslagen. De eerste echte keer dat CEC voetballend van zich liet zien was na 30 minuten. Tomas Been verstuurde een mooie pass op van de Berg en uit diens voorzet caramboleerde de bal uiteindelijk tot corner. Twee minuten later kon keeper Marnick Pinxsterhuis de bal uit het net halen. Op rechts kwam Mike Grummel door. De bal stuitte vanuit de pas op en een paar spelers riepen van boem. Dat kon niet en dat zag Grummel ook. Met uiterste precisie plaatste hij de bal binnenkant voet over Pinxterhuis in de goal. 1-0 vanuit het niets. Zo onverwachts als de 1-0 viel, viel ook de 2-0. Been stond weer aan de basis en bediende dit keer Leon Harms. Rustig in zijn doen en laten scoorde hij de 2-0. Die stand stond ook bij rust op het scorebord. Er gebeurde namelijk niets noemenswaardig meer, mede ook doordat scheidsrechter Hansen zijn rapporteur wel erg blij wilde maken en iedere situatie affloot. Ook die waar voordeel toch wat had kunnen opleveren. Maar goed, 2-0 dus bij rust.

Wat er in de thee heeft gezeten bij Ruinen in de rust? Geen idee, maar op één of andere manier werkte het verlammend. Niets, maar dan ook niets kwam er nog uit en CEC speelde een gewonnen wedstrijd die zij in goals uitdrukten. Been toonde zelf ook diepgang en was nadrukkelijk aanwezig. Eerst pakte hij de bal prima af en omspeelde nog beter zijn tegenstander om vervolgens een pass te geven die niet voor uitzending geschikt was. Hij maakte het goed door de pass van Michel Kingma op waarde in te schatten en zo de 3-0 te maken. Kingma kwam ook los. Misschien dat dit kwam door de bij een plaatselijke supermarkt gekochte melkbroodjes en bijpassend energiedrankje. Zo bereidde hij de 4-0 voor van van de Berg. Ruinen had zich al bij de nederlaag neergelegd, maar probeerde het zonder succes. na 65 minuten spelen is er een mogelijkheid na goed voorbereidend werk van Elmar van Belkum. Grummel kreeg ook weer een kans, maar zijn binnenkant voet bal raakte dit keer geen doel. Een dik kwartier voor tijd bracht Wassenaar een dubbele wissel. Die sorteerde effect, want Been maakte de 5-0 uit een 4 tegen 1 situatie. De stand maakt het voor van Oosten mogelijk om zijn aanvoerder rust te geven: Tom Rengers ging en Lars de Groote kwam. CEC bleef gaan om nog meer te scoren. Dat lukte. Tien minuten voor tijd werd het 6-0 door Kingma( ja die melkbroodjes) na weer voorbereidend werk van Been. De stand gaf sommige spelers vertrouwen. Dat ging zo ver dat spelers op posities gingen lopen die alleen maar voortkwamen door de grote van de voorsprong. Ruinen niet, want die zaten alleen maar op het eindsignaal te wachten. Voor dat die er kwam werd het nog 7-0 door wederom Kingma uit een feeling good pass van Ruben Bergman. Bijna had Kingma een onvervalste hattrick gemaakt door de pass van de Groote te verzilveren. Maar de neus van Wouter de Jonge zat er tussen. Als dat gelukt was had hij het geld voor de melkbroodjes wat mij betrof terug kunnen halen. Na iets meer als 90 minuten bracht scheids Hansen de misere van Ruinen tot een einde. Hoe deze misere eindigt voor hun zal volgende week blijken. CEC is er theoretisch nog niet, maar één punt volgende week kan dit seizoen lachend laten eindigen. Op naar het nieuwe seizoen en vooral blijven trainen.

LATER. 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord