Mariënberg verliest opnieuw van OZC!

VV Zandpol zoekt spelers!
17 mei 2019
SC Angelslo speelt gelijk in Borger
20 mei 2019

Mariënberg verliest opnieuw van OZC!

(Thuisploeg met 2-0 te sterk voor de RoodZwarten)

Zowel in het eerste bedrijf alsmede in de tweede helft begon Mariënberg te laat met voetballen. In die twee fases scoorde de thuisploeg twee maal, na negentig minuten bleek het ruim voldoende voor de winst (2-) en de drie punten.

OZC en Mariënberg speelden zich vorige week allebei veilig. Maar toch stond er nog voldoende op het spel voor beide elftallen. Namelijk zo hoog mogelijk eindigen in het linkerrijtje. Vooral OZC trok zich het eerste half uur niks aan van het feit dat het wellicht een duel betrof om des keizers baard. Neuh, het opende fel, speelde soms op en soms over het randje. Maar het wist zo wel vakkundig het spel van de roodzwarten dusdanig te ontregelen dat de ploeg van Niels van ’t Hoog gewoon niet lekker stond te ballen. Veel verkeerde aannames, verkeerde keuzes en het elkaar onnodig lastig maken.  

Na 13 minuten mocht  Marvin Veerman ongehinderd binnenkopen. Hij promoveerde een cornerbal tot de, op dat moment, terechte voorsprong van de geelhemden, 1-0. Hierna verzuimde OZC om uit te lopen op de Westerparkbewoners… Het vizier stond niet goed afgesteld op sportpark Westbroek. Na dik een half uur kwam Mariënberg beter in haar spel en onder aanvoering van Rolf Hofsink worstelde Mariënberg en kwam warempel boven, jammer genoeg bleef de beloning uit en haalde OZC met de 1-0 voorsprong de thee.

Na rust duurde het even voordat Mariënberg besefte dat de tweede helft alweer een tijdje aan de gang was. Want na 54 minuten verdubbelde OZC de score. Thijs Altena had geen antwoord op het droge schot van Tom Simons, 2-0.Het leek of Mariënberg wakker schrok want het ging pardoes beter voetballen. De sfeer werd wat grimmiger in het veld zonder dat het ontspoorde. Een onschuldige overtreding zorgde voor een flinke vlam in de pan. Harm Jan Tip besprong uit het niets zijn collega-aanvoerder Micheal Zweers. Tip van onze kant, Harm Jan kan beter zijn eigen vrouw bespringen….Maar dat terzijde. Sorry, we verlagen ons niet tot het niveau van Johan Derksen. Ditmaal deed onze aanvoerder geen vlieg kwaad, laat staan Harm Jan Tip! Maar scheidsrechter Moeken uit Hardenberg beoordeelde deze situatie tot ieders verbazing, zowel het OZC als het Mariënberg kamp, compleet anders. Hij stuurde beide aanvoerders gezamenlijk van het veld met twee keer direct rood! Onbegrijpelijk! Moeken was na afloop onvermurwbaar. Hij had duidelijk iets gezien van beide aanvoerders, hij was helaas afgelopen zaterdag de enige op sportpark Westbroek. Gelukkig hebben wij de beelden nog! Hierin toonde OZC zich zeer sportief. Mooi dat het zo kan….!

Even later weigerde hij tevens de bal op de stip te leggen toen er in de zestien van OZC hands werd gemaakt. Ach ja, het was zo’n dag. Onze spitsen misten nog enkele dotten van kansen die normaal gesproken doelpunten hadden opgeleverd. Jammer, geen man overboord. Maar Mariënberg kan nu het linkerrijtje vergeten. Omdat men vergat op tijd wakker te zijn in het begin van de eerste en tweede helft. Het ging te laat voetballen, want we kunnen het wel maar kwamen daar afgelopen zaterdag in Ommen niet vroeg genoeg achter. Waarvan akte! En we kwamen nog wel het veld op met snoeihard AC/DC (Back to Black) uit de boxen. Of verlamde deze fijne muziek onze dadendrang een beetje…??

Er rest nog 1 wedstrijd voordat het boek van het seizoen 2018/2019 in de 3e klasse D definitief wordt gesloten. Het al gedegradeerde Blauw Wit’66 reist komende zaterdag af naar het Westerpark. De opdracht is simpel, zo klaar als een suikerklontje maar kan zijn. Winnen, drie punten en dan feestvieren……

(AD)

Opstelling: Thijs Altena, Michael Zweers, Roy Kelder, Erjan Lamberink (78. Bertin Veurink), Dani van der Veen, Ryan Buitenhuis (63. Jordi Hierink), Rolf Hofsink, Dennis van der Veen, Kevin Bolks, André Plaggenmars, Patrick Willems

Man van de Wedstrijd: Rolf Hofsink

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord