Westerwolde niet opgewassen tegen HOC

Titeldroom Hoogeveen aan zijden draadje na gelijkspel in kraker
20 mei 2019
Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Ruinen
20 mei 2019

Westerwolde niet opgewassen tegen HOC

Voor Westerwolde stond er zondag een belangrijke wedstrijd op het programma in de strijd om de nog te verdelen titels van de eerste en derde periode. Door de 3 – 1 nederlaag in eigen huis tegen de bijna ongenaakbare kampioen HOC en de winst van Sellingen op Bareveld, ging de derde periode aan de neus van de Vlagtwedders voorbij. In de nog te vergeven eerste periode staat Westerwolde er nog steeds goed voor, al is de kans deze titel binnen te halen na het verlies tegen de koploper behoorlijk gereduceerd. Wil men nog aanspraak maken op de nacompetitie, dan moet er volgende week in en tegen Bareveld gewonnen worden en moet Smilde ’94 punten laten liggen tegen Sellingen. Als een na hoogste periodekampioen kan er dan voor de Vlagtwedders nog een leuke wedstrijd in eigen huis volgen tegen een periodekampioen uit de vierde klasse E.

Al snel bleek dat Westerwolde de gasten uit Odoorn / Exloo deze middag meer tegenstand zou kunnen bieden dan eerder deze competitie tijdens de uitwedstrijd. Met de nodige behendigheid en snelheid glipten de aanvallers van de thuisploeg telkenmale langs de verdedigers van HOC. Maar zoals vaker deze competitie was de afronding van de prima ogende aanvallen onzorgvuldig. Met name Jeremy Hekman en René v.v. Laan wisten de deze middag voortreffelijk keepende Marnik Nieborg van HOC niet te verrassen. En zoals vaker het geval is maakt de tegenstander de goals dan wel. Het was dan ook Mark van Bergen die in de 10e minuut op beheerste manier gelegenheidsdoelman Jarno v.d. Laan na prima combinatievoetbal rond de zestienmeter wist te passeren: 0 – 1. Westerwolde toonde zich echter van haar beste kant en door een vlijmscherpe aanval in de 15e minuut over de linkerkant wist Jeremy Hekman de bij de tweede paal vrijstaande Frank Riks te bereiken. Rustig schoof deze de bal tegen de touwen: 1 – 1. De doelpuntenmaker werd trouwens even later door de medische staf van Westerwolde na een ongelukkige botsing dusdanig goed opgelapt, dat hij de wedstrijd voorlopig kon vervolgen. De rest van dit eerste bedrijf golfde het spel op en neer, maar tot treffers kwamen beide ploegen niet meer. Met dus een 1 – 1 ruststand stuurde de deze middag goed fluitende arbiter Meijer uit Groningen – die deze wedstrijd twee gele kaarten uitdeelde – de spelers naar de thee.

In de tweede helft een beter en vooral effectiever HOC. Al in de 50e minuut kwamen de mannen van scheidend trainer Johan Sikkes op voorsprong. Rechterspits Richard Wiggers wist v.d. Laan voor de tweede keer te passeren. Uit alle macht probeerde Westerwolde de gelijkmaker te forceren, maar had hierbij niet de koelbloedigheid doelman Nieborg te passeren. Een prachtige volley van invaller Harmen Huls ranselde hij op bekwame manier uit zijn doel en ook bij andere één op één situaties kwam de doelman steeds weer als winnaar uit de strijd. In de 75e minuut was het over en uit voor de Vlagtwedder formatie. Vanaf links schoot HOC-er Mark van Bergen zijn tweede goal deze middag feilloos binnen in de korte hoek. Mede door het geblesseerd uitvallen van Rommert Dijk, die een erg korte invalbeurt kende en waardoor Westerwolde met tien man kwam te staan, kwamen de mannen van trainer Lars van Ravenhorst weinig tot niet meer tot aanvallen en kon de kampioensploeg uit Drenthe de overwinning op eenvoudige wijze over de streep trekken.

Door deze nederlaag zakte Westerwolde dus naar de vierde plaats op de ranglijst. Smilde ’94 heeft nu evenveel punten, maar kent een beter doelsaldo. Zoals gememoreerd kan  volgende week eigen winst en puntenverlies van deze enige directe concurrent nog voor een mooi slotakkoord van deze lange competitie zorgen. Neemt niet weg dat aanvoerder Rudolf Riks en zijn medespelers dit seizoen voor een prima prestatie hebben gezorgd, waar niemand vooraf direct voor had getekend. Het publiek heeft vaak kunnen genieten van goed verzorgd voetbalspel, maar waarbij helaas vooral moet worden geconstateerd dat het scorend vermogen van het team met het oog op de nieuwe competitie nog behoorlijke verbetering kan ondergaan. Trainen op dit onderdeel van de voetbalsport is dan ook een eerste vereiste om tot de nodige productie van doelpunten te komen. Maar vooralsnog is het even afwachten hoe de laatste speelronde van de competitie volgende week zijn beslag krijgt.

Opstelling Westerwolde:  Jarno v.d. Laan – René Peereboom (46e min. Harmen Huls) – Henri Boekelo – Elroy v.d. West – Peter Beens – Mark Geukes (70e min. Thom Postma) – Kevin v.d. Laan – Rudolf Riks– Frank Riks (75e min. Rommert Dijk) – Jeremy Hekman – René v.d. Laan

Amusementswaarde: 7,5                                             Toeschouwers: 100

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord