ZZVV vermaakt het publiek in Nieuwleusen

EMMS verliest van kampioen WKE’16
21 mei 2019
Samenvatting Hoogeveen zaterdag – Avereest
26 mei 2019

ZZVV vermaakt het publiek in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – ZZVV heeft aan een vermakelijke wedstrijd in Nieuwleusen een punt overgehouden. Tegen de ploeg die nog een kleine mogelijkheid had om de titel te pakken in 3D werd een 2-0 voorsprong verspeeld maar in blessuretijd maakte Joël Huiskes toch nog de gelijkmaker.

Veel stond er niet meer op het spel zaterdagmiddag. Nieuwleusen had nog een minieme kans op het kampioenschap maar was daarvoor afhankelijk van SVM en Elim, twee ploegen met op papier een niet al te moeilijk schema. Het enige doel op de ranglijst voor ZZVV was het veiligstellen van de vijfde plaats. Uiteraard wilde het ook het trouwe meegekomen publiek vermaken en daarin slaagde het met vlag en wimpel.

Indruk maakten de geelzwarten in de eerste helft met fel druk zetten, vlotte combinaties en echt teamwork. Doelman Bas Blanken toonde zich ook alert toen hij Tom Vasse in de openingsminuten van een treffer afhield. Hetzelfde gold voor Tim Hoogenkamp aan de overzijde die een poging van Marco Kikkert keerde. Na een klein half uur deed de doelman dat ook bij een inzet van Sander Hartman. Lars Gruben schoot in de tegenaanval een bal in het zijnet en Reinier Meijerink schoot snel daarna hard en hoog over.

In het laatste kwartier van de eerste helft beloonde ZZVV zichzelf steeds meer voor het goede voetbal dat het speelde. Hoogenkamp kon eerst nog een inzet van de vrij staande Kikkert net aan verwerken tot corner maar moest zeven minuten voor rust wel capituleren. Janou van Veen werd diep gestuurd en behield goed het overzicht door de voorzet terug te trekken in de zestien meter waar de uitblinkende Nick Vredenborg hard tegen de touwen kon schieten. Overigens had Van Veen de stand nog op 0-2 moeten zetten voor rust maar de aanvaller ramde de bal vanaf een meter of vier van de doellijn hoog over.

Nieuwleusen kwam na rust iets beter voor de dag maar lange tijd leverde het weinig kansen op. Anne Jan Broek raakte na twintig minuten de lat met een mooie poging. Vredenborg was voor ZZVV het dichtst bij een treffer maar zijn knal ging net naast. Uiteindelijk zou bijna al het spektakel zich ophopen in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Eerst leek Hartman de wedstrijd te beslissen door raak te koppen. De thuisploeg gaf echter niet op en via een soortgelijke kopbal bracht Wouter Tabbers de ploeg weer terug in de wedstrijd.

Scheidsrechter Beldman eiste een hoofdrol voor zich op in de slotminuten. Eerst vergat hij ZZVV een strafschop te geven nadat de doorgebroken Kikkert door Hoogenkamp onderuit werd getrokken, een paar seconde later lag de bal er aan de overzijde in toen Bas Evenboer binnentikte. Omdat Meijerink in de laatste minuut van de officiële speeltijd ook nog voor de 3-2 tekende leken de punten in Nieuwleusen te blijven. In de laatste seconden kopte Huiskes echter nog de 3-3 binnen, dat deed hij overigens nadat hij zijn directe tegenstander een duw in de rug gaf waardoor beide ploegen zich na afloop konden beklagen. De punten werden in ieder geval gedeeld.

Opstelling ZZVV: Blanken; Van den Boomen (46. K. Adema), Vos, Mulder, Dijkstra; Bosscher, Huiskes, Vredenborg, Hartman; Van Veen (67. Westerbeek), Kikkert.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord