Gouden KNVB-speld voor Fred Janssen

Raymond Duitscher toernooi op zoek naar JO-9 & JO-11 teams
1 juni 2019
Hoogeveen zaterdag strijdend ten onder
3 juni 2019

Gouden KNVB-speld voor Fred Janssen

Fred Janssen heeft afgelopen zaterdag bij zijn afscheid als KNVB-veldvoetbalscheidsrechter de gouden KNVB-speld en oorkonde ontvangen.

Tijdens zijn laatste officiële wedstrijd – Zeerobben JO15-1 – Bergum-BCV JO15-1 – werd Janssen door KNVB-scheidsrechter begeleider Joop Brussen en de beide teams uitgebreid in het zonnetje gezet. De jeugdspelers vormden een erehaag en zichtbaar aangedaan betrad Janssen het veld in Harlingen. Voorafgaande aan de jeugdwedstrijd kreeg de 60-jarige inwoner van Klazienaveen – in het bijzijn van zijn vrouw Ali – lovende woorden van Joop Brussen en het jeugdbestuur van Zeerobben voor zijn grote inzet als scheidsrechter.

Met de afscheidswedstijd in Harlingen is voor Fred Janssen de cirkelrond, want 35 jaar geleden floot hij bij Zeerobben ook zijn eerste officiële wedstrijd voor de KNVB.

Janssen is geboren in Leiden en verhuisde op jonge leeftijd naar Harlingen. Hij werd al rap gegrepen door het scheidsrechters virus en volgde destijds een cursus in Friesland. Met een korte onderbreking van ongeveer twee jaar is Fred in totaal 35 jaar actief geweest als veldvoetbalscheidsrechter bij jeugd- als seniorenwedstrijden.

Fred Janssen, die actief lid is van scheidsrechtersvereniging HZOD, gaat zeker niet verloren voor de voetbalsport. Voor de KNVB blijft hij de komende jaren nog actief als zaalvoetbalscheidsrechter. Dat geldt ook voor zijn rol als scheidsrechter begeleider. Daarnaast gaat Janssen zich bij DVC’59 in Nieuw Dordrecht vanaf het komende seizoen ook bezighouden met aanstellingen en begeleiding van de clubscheidsrechters.

Bij de foto: Bij zijn afscheid als veldvoetbalscheidsrechter ontving Fred Janssen (60) uit Klazienaveen afgelopen zaterdag de gouden KNVB-speld en bijbehorende oorkonde. (Foto: Frans Bode/Zeerobben)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord