SCV toernooi 2019 geslaagd

Bijeenkomst over plannen regiocompetitie 2e elftallen
19 juni 2019
Westerwolde mist andermaal promotie naar derde klasse
19 juni 2019

SCV toernooi 2019 geslaagd

Er gaan heel wat voorbereidingen aan vooraf, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Begon de dag nog met mega hoosbuien, toen het eerste fluitsignaal klonk, brak de zon spontaan door. Het SCV toernooi kon van start. Met dezelfde verenigingen als het vorige jaar had de organisatie een bekende serie teams bijeen gebracht. Naast NKVV waren SCN, Germanicus, CSVC en Protos opnieuw van de partij tijdens de 15e editie van het Stoffer Cremer Veteranen toernooi op zaterdag 15 juni 2019. Het SCV toernooi dankt zijn huidige naam aan Stoffer Cremer, de oud-voetballer en lid van NKVV. De talentvolle voetballer bleef ondanks zijn opvallende en kundige manier van voetballen, trouw aan de club NKVV uit Dalerpeel. Stoffer werd geboren in Dalerpeel op 18 juni 1949 en overleed op een veel te jonge leeftijd op 26 augustus 2010. Het veteranentoernooi was al heel wat jaren een begrip bij NKVV, maar na zijn overlijden in 2011 omgedoopt tot het “Stoffer Cremer Veteranen toernooi”. 

Een opvallende start van deze editie was de aftrap tijdens de eerste wedstrijd door de zonen van Stoffer, Richard en Michel Cremer. Ook bij deze 15e editie was er een speciale aftrap. Opnieuw Michel Cremer stond op de middenstip, echter nu met zijn dochter Tess. Zo kreeg dit toernooi de speciale start die het verdiend. Sportief toernooi… Zoals gezegd, het weer was de organisatie goed gezind en gedurende het toernooi steeg de temperatuur. Leuke bijkomstigheid was het feit dat de EHBO post niet echt actief in actie hoefde te komen. Een kenmerk voor een sportief verloop van dit veteranentoernooi. Ook de scheidsrechters hadden geen enkele kaart nodig om de wedstrijden in goede banen te leiden. 

De sportiviteit én de gezelligheid zette zich na afloop voort in en rond de kantine van NKVV. Tijdens de prijsuitreiking werden de teams nogmaals bedankt en geprezen voor hun aanwezigheid én sportieve optreden. Uiteindelijk kon CSVC als winnaar worden bekroond en kreeg het de nieuwe wisseltrofee uit handen van Sjaak Hilbink. Germanicus eindigde als tweede, voor SCN, Protos en NKVV. 

Commissievoorzitter Anno Boer bedankte vervolgens de scheidsrechters en de EHBO post. Ook de dames die de bbq verzorgden werden met applaus bedankt. Ook Eddie vd Weide ontving een bos bloemen overhandigd. Hij stopt na vijftien jaar commissielid van het SCV toernooi. Tot slot bedankte Boer alle vrijwilligers voor hun bijdrage aan dit toernooi. 

De rest was aan zanger Jan Warringa. Hij bracht met live muziek een gezellige sfeer en zodoende kon zowel de organisatie als wel alle aanwezigen genieten van een muzikale afterparty. Met goed gevulde koelingen en een volle bbq werd er dan ook heerlijk genoten van opnieuw een geslaagd toernooi.

Veel meer foto`s staan op:  www.facebook.com/scvtoernooi

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord