Eerste editie Wolken Vrouwen Toernooi Zwartemeer een prooi voor V.V. Alteveer

Winnaars Beltona Topscorer van de regio 18/19
21 juni 2019
Deelnemende verenigingen Prent Dorpentoernooi. Onder leiding van?
28 juni 2019

Eerste editie Wolken Vrouwen Toernooi Zwartemeer een prooi voor V.V. Alteveer

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de eerste editie van het door Zwartemeerse Boys georganiseerde vrouwentoernooi Zwartemeer. Wat we er van moesten verwachten was voor ons onduidelijk, dus we laten het maar op ons afkomen. Het weer was in ieder geval goed want de gehele dag was er niets anders dan zon!

Iets na 10:00 is er begonnen met de loting van de poules. Waar vooraf van 10 teams was uitgegaan, kwam het totaal op dit toernooi op 9 teams. Ter Apel had zich vooraf helaas moeten afmelden door personele problemen! Helaas, maar we hopen dat jullie volgend jaar wel van de partij zijn. Het lot bepaalde, na een loting, dat in de eerste ronde er werd gevoetbald in de volgende poules:

Poule A:
SVBO, FC Klazienaveen, Schoonebeek, Zwartemeerse boys 1

Poule B:
Zwartemeerse boys 2, Alteveer, DSC, Stadskanaal en De Weide.

Om 11 uur begonnen de wedstrijden en alle teams gingen direct fanatiek van start. De grootste uitslagen in de eerste ronde kwamen op naam van SVBO en Schoonebeek die beiden met 4-0 wisten te winnen van Zwartemeerse Boys 1. Dit was voor Schoonebeek helaas niet genoeg om door te dringen tot de finale poule, want FC Klazienaveen en SVBO behaalden meer punten. In Poule B vielen beduidend minder doelpunten dan in Poule A, en daar was het Zwartemeerse Boys 2 en Alteveer die zich wisten te plaatsen voor de finale poule. Voor Alteveer was dat kantje boord, want ze scoorden maar 3 keer in 4 wedstrijden, wisten maar 1 keer te winnen en eindigden met 6 punten.

De ploegen die (net) niet waren geplaatst voor de finale poule speelden in een onderlinge poule voor de kleinere bekers. Zwartemeerse boys 1 was hierin op voorhand de zwakste schakel, doordat ze in de poule veruit de slechtste resultaten hadden neergezet. Maar nadat ze de eerste wedstrijd van De Weide wisten te winnen, kregen ze de smaak goed te pakken. Ook Stadskanaal werd op een 2-0 achterstand gezet en het zicht op een steeds grotere beker werd groter en groter. Stadskanaal kwam echter sterk terug tot 2-2 waardoor ze in de rangschikking voor bleven op de dames uit Zwartemeer. Schoonebeek en DSC mochten gaan strijden om de hoogste plek in deze verliezersronde, en die strijd werd beslist in het voordeel van DSC door een 2-1 overwinning. de grootste uitslag in deze poule kwam ook op naam van DSC door een 5-0 overwinning op Zwartemeerse boys.

De Finale poule dan!
Die begon met de wedstrijd tussen Fc Klazienaveen en Alteveer. Alteveer die nog niet heel veel had gewonnen kwam ook in deze wedstrijd op een 1-0 achterstand. Maar gelukkig voor de dames uit het groningerland was dat niet de uitslag, want met een weergaloze goal vanaf de eigen helft werd de eindstand bepaald op 1-1. Zwartemeer wist daarna vrij simpel van Klazienaveen te winnen, terwijl SVBO geen kind had aan Alteveer. Nadat ook Klazienaveen aan de zegekar werd gebonden door de voetbalsters uit Barger Oosterveld leek de finale wel duidelijk, Zwartemeerse boys 2 – SVBO. Zeker toen het in de wedstrijd tussen Zwartemeer en Alteveer 1-0 stond in het voordeel van de gastdames. 1 puntje was voldoende voor een plek in de finale, maar Alteveer maakte het spannend door de 1-1 te maken. In een van de laatste secondes van de wedstrijd scoorde Alteveer zelfs de 2-1 en plaatste het zich voor de finale. Die finale werd gespeeld tegen SVBO, die de moe gestreden dames van Zwartemeer nog op een 3-0 nederlaag trakteerden.

De finale dan! David tegen Goliath zou je zeggen. SVBO als favoriet door tijdens de poulewedstrijden 22 punten te verzamelen met een doelsaldo van + 24 en maar 1 doelpuntje tegen, tegen Alteveer die het telkens met de naaldhakken over de sloot wist te halen. Alteveer had 13 punten behaald en een doelsaldo van +3. Lange tijd was het een spannende finale, maar na 10 minuten pakte Alteveer de leiding! SVBO was hierdoor van slag en nog geen 2 minuten later wist Alteveer wederom te scoren! 2-0! Vlak voor tijd kwam de spanning terug door de 2-1, maar ondanks een slotoffensief wist SVBO niet meer te scoren waardoor Alteveer aan de haal gaat met de eerste plaats en de bijbehorende wisselbeker! Proficiat dames, en tot volgend jaar!

Speciale prijzen waren er voor de keepster van SVBO door met 3 tegendoelpunten het minst gepaseerd te zijn, terwijl de spits van SVBO de prijs voor meest doeltreffende speelster in de wacht sleepte!

Wij willen alle teams, toeschouwers en vooral de vrijwilligers enorm bedankt voor de inzet en de gezelligheid die er zeker was tijdens de gehele dag. Voor ons was het een groot succes en wat wij volgend jaar graag willen voortzetten, dus hopelijk tot dan!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord